Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δηλώσεις - τροφή στην εκλογολογία

Το ατέλειωτο σίριαλ της εκλογολογίας φροντίζουν να τροφοδοτούν με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον Κ. Καραμανλή, που συνεχίζει τις δηλώσεις - χρησμούς, διατηρώντας το «δικαίωμα» να προκηρύξει τις εκλογές όταν συμφέρει το κυβερνών κόμμα.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε και χτες να μιλήσει ευθέως και να προσδιορίσει το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του αν η παλαιότερη φράση του «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», σημαίνει ότι θα γίνουν το φθινόπωρο, ο Κ. Καραμανλής απάντησε με νέο χρησμό: «Εχουμε πει πολύ καιρό τώρα ότι όλα αυτά θα γίνουν στην ώρα τους».

Το ίδιο «σαφής» ήταν και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος το μόνο που ξέρει, όπως είπε, είναι ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμά της».

Την ίδια στιγμή, όμως, κυβερνητικά στελέχη εκμυστηρεύονται σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Ετσι σε ανταπόκριση του «Ρόιτερς» από την Αθήνα «φωτογραφίζεται» υπουργός του οικονομικού επιτελείου να επιθυμεί εκλογές το Σεπτέμβρη γιατί «τα υπουργεία έχουν παγώσει» και οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν ανασταλεί παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις για το χρόνο των εκλογών. Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμη δήλωση υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα, σύμφωνα με τον οποίο: «Η κυβέρνηση θα ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει κάποια πράγματα, αλλά εξαναγκάζεται να πάει σε πρόωρες εκλογές». Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε: «Τίποτα δεν κινείται γιατί ο κόσμος περιμένει εκλογές τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο». Φθορά στη δημοτικότητα της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με την ανταπόκριση, η υπόθεση των ομολόγων και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που προκάλεσε κινητοποιήσεις.

Αυτοσαρκαστικός για την εκλογολογία ήταν ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης: «Ολοι ρωτάνε την ημέρα των εκλογών. Κανείς όμως δε γνωρίζει πράγματι πότε θα γίνουν. Μου θυμίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς», είπε, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η εκλογολογία εμάς δε μας αφορά. Συνεχίζουμε το έργο μας, κάνουμε τη δουλιά μας».

Την ίδια στιγμή, όμως, το πρόγραμμα περιοδειών του Κ. Καραμανλή, με αφορμή τα προσυνέδρια της ΝΔ σε διάφορες πόλεις μέσα στο μήνα, έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. Αρχίζοντας αύριο από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε κομματικές συγκεντρώσεις σε έξι ακόμα πόλεις (Λάρισα, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Πάτρα, Γιάννενα), με αποκορύφωμα το συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα στις 6-8 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ