Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΟ ΕΚΑ
Με νέες δυνάμεις στις ταξικές μάχες που έρχονται

Σημαντικό συνολικά για τους εργαζόμενους της Αθήνας το αποτέλεσμα των εκλογών στο 26ο Συνέδριο του ΕΚΑ

Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο χώρο του 26ου Συνεδρίου του ΕΚΑ
Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο χώρο του 26ου Συνεδρίου του ΕΚΑ
Την εμπιστοσύνη με την οποία ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι περιβάλλουν τις ταξικές δυνάμεις, αναπτύσσοντας ισχυρές αντιστάσεις στους μηχανισμούς και στην τακτική του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και στα κόμματα που αυτός εκπροσωπεί, επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στο 26ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Μέσα σε συνθήκες αχαλίνωτης νοθείας, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» και παρά την απώλεια 80 αντιπροσώπων από τον κλάδο των οικοδόμων σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο, οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) διατήρησαν τη δεύτερη θέση στο ΕΚΑ, καταλαμβάνοντας ξανά τις 9 έδρες που κατείχαν στην προηγούμενη διοίκηση, εκλέγοντας μάλιστα και έναν επιπλέον αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. «Πατάει» γερά στη δράση των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, στα οποία οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τον πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στο συνέδριο ψηφίστηκε και από αντιπροσώπους που δεν εκλέχτηκαν με τους ταξικούς συνδυασμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στους οποίους πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για τους μισθούς και το μεροκάματο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Παιδεία, το ωράριο και τις απολύσεις, για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, με αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, πρόσθεσαν νέες δυνάμεις στα ταξικά συνδικάτα. Αυτό αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του ΕΚΑ, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους της Αθήνας στις σκληρές ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα μπροστά στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στις 16 και 17 του Ιούνη, στην Αθήνα. Ενόψει της Συνδιάσκεψης, στην οποία θα παραβρεθούν ταξικά συνδικάτα από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο αναλαμβάνουν τις επόμενες μέρες μια σειρά από πρωτοβουλίες (εξορμήσεις, περιοδείες, κτλ.) με στόχο να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Για τον ίδιο λόγο προγραμματίζονται συσκέψεις, μέσα από τις οποίες θα αναδειχτούν και οι αντιπρόσωποι για τη Συνδιάσκεψη.

Την Τρίτη 29 του Μάη η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ καλεί σε παλλεσβιακή σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο του νησιού. Ακόμα, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την Τετάρτη 6 του Ιούνη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 6 μ.μ. Ενώ πλατιά σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ την Τρίτη 29 του Μάη στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ