Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Επιδιώκουν τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις», με την οποία προωθείται η κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, η ΕΣΑΚ Δημοσίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με βάση την τροπολογία που κατέθεσε χτες η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Β. Παπανδρέου στο σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις Θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις", η κυβέρνηση καταργεί τα επιμέρους ανά υπηρεσία δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και αντί για αυτά συστήνει ένα ενιαίο 7μελές δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο που θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι γεγονός ότι αυτό το πειθαρχικό συμβούλιο θα είναι πλήρως ελεγχόμενο από την κυβέρνηση όπως δείχνει και η σύστασή του και αποσκοπεί στον πλήρη έλεγχο και τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικά θα αναλάβει να κάνει πράξη αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι στη δημόσια διοίκηση θέλει να υπάρχουν μόνο πιστοί εκτελεστές της κυβερνητικής πολιτικής. Κοντολογίς και αυτό το πειθαρχικό συμβούλιο εντάσσεται στις σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση με στόχο να συγκροτηθεί μια δημόσια διοίκηση που αποτελεσματικά θα υλοποιεί τις γενικότερες αντιλαϊκές κοινωνικοοικονομικές κυβερνητικές αναδιαρθρώσεις.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου καταγγέλλει αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης και καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ να αναλογιστεί τις ευθύνες της, που με τη σιωπή της ουσιαστικά συναινεί σ' αυτή την αντιδημοσιοϋπαλληλική εξέλιξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ