Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Το κλίμα είναι στο χέρι σου»!

Μ' αυτό το κεντρικό σύνθημα η WWF και η «Εθνική Ασφαλιστική» θολώνουν τα νερά για τους πραγματικά υπεύθυνους της μόλυνσης του περιβάλλοντος

Η μείωση των βροχοπτώσεων και η ξηρασία φαίνεται να θεωρείται ως επί το πλείστον από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της σταδιακής αλλαγής του κλίματος, ενώ ακολουθεί η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με έρευνα της «VPRC/Public Issus» για λογαριασμό της «WWF Ελλάς» και της «Εθνικής Ασφαλιστικής», τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν χτες. Η έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της περιβαλλοντικής οργάνωσης με τίτλο «Το κλίμα είναι στο χέρι σου»... Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η «WWF Ελλάς» και η «Εθνική Ασφαλιστική» προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση πως «η αλλαγή του κλίματος είναι υπόθεση όλων μας» - άρα πως ο καθένας από εμάς έχει καθοριστική ευθύνη για την αποτροπή των βίαιων κλιματικών ανατροπών - συγκαλύπτοντας έτσι τους πραγματικούς υπαίτιους των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Από την έρευνα - πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 20 Απρίλη σε 1.000 Ελληνες από 18 χρονών και πάνω - προκύπτει ότι το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε πολύ ή αρκετά ενημερωμένο σχετικά με το θέμα, ενώ το 55% καταλογίζει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αλλαγή του κλίματος στις κυβερνήσεις τις οποίες, όπως είπαν, δεν εμπιστεύονται για την επίλυση του προβλήματος. Ακόμη, όλως... τυχαίως από την έρευνα - που έγινε για λογαριασμό της «μη κυβερνητικής οργάνωσης» - φάνηκε ότι το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τέτοιου τύπου οργανώσεις μπορούν να παίξουν πολύ ή αρκετά σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ένα ποσοστό 57% βλέπει θετικά τη συνεργασία τους με επιχειρήσεις. Επίσης, το 49% δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο νοικοκυριό, το 38% να αγοράσει ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, το 34% να μειώσει τη χρήση ΙΧ και το 32% να εγκαταστήσει συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος, από την κυβέρνηση ζητούν, σε ποσοστό 37%, να εφαρμόσει αυστηρότερους ελέγχους στη βιομηχανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήρης κάλυψη για τις κλιματικές αλλαγές(2007-12-25 00:00:00.0)
Διεκδικούν το «φιλέτο » της νοσοκομειακής περίθαλψης(2004-01-09 00:00:00.0)
Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος(2001-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ