Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω οι επιχειρήσεις από τις μαθητικές εκδρομές

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τραγικό περιστατικό της Κέρκυρας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«

Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών, με τον τρόπο οργάνωσης και το περιεχόμενό τους που έχει διαμορφωθεί. Το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές που γίνονται σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εχουν μετατραπεί σε μια επικίνδυνη επιχείρηση εκμετάλλευσης των πολύμορφα καταπιεσμένων μαθητών από το υποβαθμισμένο, στεγνό σχολείο και τα φροντιστήρια. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούνται σήμερα για να τροφοδοτούνται με χιλιάδες πελάτες οι τουριστικές-ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και άλλες επιχειρήσεις επιτηδείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά τους υπηρεσίες. Βρίσκονται στο έλεος κάθε κερδοσκόπου.

Ταυτόχρονα, τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον "μαθητικό τουρισμό" διαμορφώνουν μια νοσηρή κατάσταση μέσα στα ίδια τα σχολεία, με το χρηματισμό και την εξαγορά μαθητών και άλλων, ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη πελατεία και να αποκομίζουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν οι εκδρομές να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπουργείου, χωρίς καμιά συμμετοχή επιχειρηματία. Να είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων των μαθητών και εγγυημένη η ασφάλειά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν συλλογική δράση, και στο θέμα της οργάνωσης και του περιεχομένου των εκδρομών. Με τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους, για ένα σχολείο που να υπηρετεί τη μόρφωση και τη ζωή τους και όχι τα κέρδη, απέδειξαν ότι μπορούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ