Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΝΕ
«Δεν πάει άλλο»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Την ανάγκη γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να αντιταχθούν στη λογική του κέρδους στις σχολικές εκδρομές και να διεκδικήσουν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του 19χρονου μαθητή από την Ξάνθη, που πνίγηκε σε πενθήμερη σχολική εκδρομή στην Κέρκυρα.

Δυστυχώς, το θλιβερό αυτό περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει. Αυτή η κατάσταση - νέα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών - δεν πάει άλλο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιοι κίνδυνοι θα εγκυμονούνται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια των μαθητών, όσο οι σχολικές εκδρομές υποτάσσονται στη λογική του κέρδους των ξενοδόχων, των ταξιδιωτικών γραφείων και των κάθε λογής κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η βιομηχανοποίηση των εκπαιδευτικών εκδρομών δεν ικανοποιεί το σκοπό της εκδρομής, αλλά μόνο τους στόχους αυτών ακριβώς των κυκλωμάτων.

Είναι επιτακτικό το αίτημα από κοινού μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν να φύγουν τα τουριστικά γραφεία και τα κυκλώματα που λυμαίνονται τις σχολικές εκδρομές και αυτές να οργανώνονται με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, να είναι δωρεάν για όλους και εξ ολοκλήρου ενταγμένες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Ενα σχολείο που κάθε Απρίλη, Μάη δε θα αναζητάει τρόπο εκτόνωσης της πίεσης, του άγχους, της έλλειψης ελεύθερου χρόνου και των αδιεξόδων των μαθητών όλης της χρονιάς στις εκδρομές, αλλά θα ικανοποιεί τις ανησυχίες και τις μορφωτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών και μέσω των εκδρομών και μέσω άλλων δραστηριοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ