Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Ζωγραφική και γλυπτική

Εργο του Λ. Ρόρρου
Εργο του Λ. Ρόρρου
Σαράντα χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του Λευτέρη Ρόρρου (1939-1967), το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) φιλοξενεί (έως 6/5) μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου. Το έργο του Λ. Ρόρρου διαμορφώνεται από το 1958, όταν εγγράφεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και εντάσσεται στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη, ως το 1967. Η έκθεση περιλαμβάνει 75 συνολικά έργα (ελαιογραφίες, παστέλ, ακουαρέλες, σχέδια) που καλύπτουν όλη την περίοδο της δουλιάς του, από τις δοκιμές - σπουδές της Σχολής μέχρι τις πιο προσωπικές δημιουργίες της περιόδου της Κύμης, όπου πέρασε τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Την έκθεση (επιμέλεια - σχεδιασμός Λένα Σταματίου) συνοδεύει αναλυτικός κατάλογος.

Γιώργος Γιαννόπουλος, Σάντης Κοπιτόπουλος. Δύο καλλιτέχνες, δύο διαφορετικά είδη τέχνης, δουλεμένα με το ίδιο εργαλείο (ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακή ζωγραφική), παρουσιάζουν δημιουργίες τους στην «Titanium Yiayiannos Gallery» (Βασ. Κωνσταντίνου 44).

Εργα γλυπτικής παρουσιάζει ο Μιχάλης Καλλιμόπουλος στην έκθεση που φιλοξενείται (17/4 - 5/5) στην γκαλερί «Νέες μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Με γενικό τίτλο «Εγώ κατ' εμέ» περιμένουν το θεατή δώδεκα υπερμεγέθη γλυπτά, άγνωστων ανθρώπων, που όμως έχουμε την αίσθηση ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

«Αρωμα ανατολής» στην γκαλερί «Αγκάθι» (Μηθύμνης και Επτανήσου, πλατεία Αμερικής), με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της Λένας Καζιάνη. Παρουσιάζονται 25 έργα σε λάδι (μικρών και μεσαίων διαστάσεων) εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές αγορές των Ασίας και Αφρικής. Κυριαρχούν χρώματα ζεστά, γαιώδη με διακριτική ανθρώπινη παρουσία. Διάρκεια έως 3/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ