Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ομόφωνα επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, γιατί προκειμένου να χορηγήσει σε πελάτη της κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών, ζήτησε να συμπληρώσει προεκτυπωμένη αίτηση για χορήγηση κάρτας, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ότι ο δανειολήπτης δίνει τη συγκατάθεσή του για χρήση των προσωπικών του δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος όρος κρίθηκε παράνομος.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 15.000 ευρώ στην Alpha Bank και 30.000 ευρώ στο ιατρικό κέντρο «Βιοϊατρική» επέβαλε επίσης η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γιατί δεν κατέστρεψαν προσωπικά δεδομένα πελατών τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 10 του νόμου 2472/1997. Και τα δύο ιδρύματα είναι υπότροπα. Ειδικότερα, έγγραφα με προσωπικά δεδομένα ασθενών από τη «Βιοϊατρική», καθώς και προσωπικά στοιχεία από πελάτες της Alpha Bank βρέθηκαν εκτεθειμένα σε κάδους απορριμμάτων και παραδόθηκαν στην Αρχή.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Παρατείνεται κατά τρία χρόνια η προθεσμία άσκησης αγωγής για τη διόρθωση πρώτης εγγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς. Ειδικότερα παρατείνεται από τα πέντε στα οχτώ χρόνια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που κατοικούν στην Ελλάδα και από τα επτά στα δέκα για τους κατοίκους της αλλοδαπής. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα να δηλωθούν περίπου 130.000 ιδιοκτησίες ιδιωτών από 340 περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στην πρώτη φάση της κτηματογράφησης και κινδύνευαν να δημευτούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ