Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αντιλαϊκή πολιτική και... επίθεση στο ΚΚΕ

Υπέρ της αναθεώρησης του «άρθρου 16» και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάχτηκε για ακόμα μια φορά ο Γ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», αποδεικνύοντας την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Γ. Παπανδρέου προασπίστηκε το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι το αντιδραστικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μια «δίκαιη κοινωνία» και κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συστράτευση ενόψει των εκλογών. Εριξε «γέφυρες» συνεργασίας προς τον ΣΥΝ, λέγοντας ότι η συνεργασία των κομμάτων δεν μπορεί να είναι «ευκαιριακού χαρακτήρα», αλλά συμπληρώνοντας με νόημα ότι «έχουμε καλέσει τον Συνασπισμό να ασκήσει την κριτική του στο πρόγραμμά μας και δεσμευτήκαμε ότι θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις θέσεις του στη δική μας προγραμματική επεξεργασία».

Σε ερώτηση σχετικά με τη «διαφοροποίηση» της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι είναι «γνωστή και σταθερή» η θέση του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι η «προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, εγκρίθηκε στο σύνολό της και από το Συνέδριο της Νεολαίας».

Ο Γ. Παπανδρέου, ενοχλημένος από τη συνεπή στάση του ΚΚΕ να ασκεί κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, δεν... παρέλειψε να επιτεθεί στο Κόμμα, ισχυριζόμενος πως η «η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει ό,τι ήδη γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός: ότι δηλαδή τη χώρα δεν την κυβερνά ο δικομματισμός αλλά η ΝΔ. Και ότι οι πολιτικές της ΝΔ πλήττουν πρώτα απ' όλα, τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ». Πίσω από την επίθεσή του ο ίδιος επιχείρησε να συγκαλύψει ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πιο πιστό και άξιο σύμμαχο της κυβέρνησης σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ