Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Αμερικανικό ξέπλυμα χρήματος

Την ενοχή του σε υπόθεση που αφορά «ξέπλυμα» χρήματος παραδέχτηκε δημόσια ο Τιμ Μοντγκόμερι.

Ο Αμερικανός πρώην ρέκορντμαν των 100 μέτρων, λίγες ώρες πριν αρχίσει η δίκη του δήλωσε: «Ειλικρινά μετανιώνω για το ρόλο που έπαιξα σε αυτήν την άσχημη ιστορία. Εχω απογοητεύσει πολύ κόσμο και γι' αυτό λυπάμαι ειλικρινά. Θέλω να το ξεπεράσω και να κάνω μόνο θετικά πράγματα στην κοινωνία».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, ο Μοντγκόμερι «ξέπλυνε» ποσό της τάξης των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον κινδυνεύει με φυλάκιση 3-4 ετών.

Στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι αθλητές από τη Βόρεια Αμερική που παραδέχτηκαν κάτι παρόμοιο. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς. Ονόματα μεγάλου βεληνεκούς. Ο σπουδαίος σπρίντερ και πολυολυμπιονίκης Καρλ Λιούις ποτέ δεν έκρυψε την ...αγάπη του για παρόμοια κόλπα, χωρίς μάλιστα ανερυθρίαστα να ζητήσει ποτέ συγνώμη.

Ο έτερος αντίπαλός του Μπεν Τζόνσον μια από τα ίδια. Και η λίστα καλά κρατεί: Οι σπρίντερ Τζέισον Ντόνοβαν, Κρεγκ Μίτσελ, Μορίς Γκριν. Ομως το μενού περιλαμβάνει στο παρελθόν και γυναίκες. Την μακαρίτισσα διπλή ολυμπιονίκη των σπριντ, «σύμβολο» του ντόπινγκ, Γκρίφιθ Τζόινερ, την άλτρια του μήκους Τζάκι Τζόινερ Κέρσι, την ολυμπιονίκη των ημιαποστάσεων Μέρι Ντέκερ, τον σφυροβόλο Τζο Γκοτίνα και τον τριπλουνίστα Μάικλ Πάουελ. Η λίστα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σύμπτωση ότι σχεδόν οχτώ στους δέκα είναι Αμερικανοί και Καναδοί; Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ