Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Οχι» σε πρόωρες εκλογές

Να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας και μέχρι τότε να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι «μεταρρυθμίσεις», υπέδειξε στον πρωθυπουργό ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκείνο το οποίο πιστεύω είναι ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν ολόκληρο χρόνο», δήλωσε εξερχόμενος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, παρατηρώντας μάλιστα ότι «άσχημα μετρούν μερικοί που μιλάνε για οκτώ μήνες». Ο τέταρτος χρόνος στις κυβερνήσεις είναι ο καλύτερος, υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι πεπειραμένη και μπορεί να αντιμετωπίσει και να αποδώσει πολλαπλάσιο έργο απ' ό,τι αντίστοιχα είχε αποδώσει τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ». Στις υπόλοιπες προτάσεις που μετέφερε στον Κ. Καραμανλή περιλαμβάνεται η συμμετοχή των βιολογικών καθαρισμών στο Δ' ΚΠΣ και η δημιουργία φραγμάτων και λιμενοδεξαμενών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με το τζογάρισμα των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων σε ομόλογα παρέπεμψε στη δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (επιτροπή κεφαλαιαγοράς, «ανεξάρτητη» αρχή του Γ. Ζορμπά), προσπαθώντας να πείσει ότι η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ είναι πως η σημερινή κυβέρνηση «δεν τα σκεπάζει και είναι αποφασισμένη το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να προσαρμοστεί περισσότερο», να πει στον ελληνικό λαό τι πιστεύει για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και «να μην είναι "ανεμοδούρας"». «Ετσι δεν κερδίζει εκλογές», τον συμβούλευσε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ