Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ανησυχίες για το εμπορικό κέντρο των πολυεθνικών

Σε παραπέρα συρρίκνωση οδηγούνται οι μικροί έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, καθώς στα σκαριά βρίσκεται η κατασκευή ενός νέου εμπορικού - ψυχαγωγικού κέντρου στα Καρδαμίτσια (σημείο κομβικό με Εγνατία και Ιόνια οδό) συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. σε έκταση 100 περίπου στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα νέο πολυεθνικό κολοσσό, όπου σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε στη Νομαρχία Ιωαννίνων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 50 εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά ηλεκτρικών ειδών και τροφίμων, κινηματογράφους, εστιατόρια - καφέ κ.ά.

Μετά την έγκριση λοιπόν της άδειας στα τέλη Δεκέμβρη, για τη δημιουργία και λειτουργία πολυεθνικού κολοσσού στον Αγιο Δημήτριο, συνολικής έκτασης 46.000 τ.μ. από τη νομαρχιακή παράταξη της ΝΔ, τώρα βρίσκεται προ των πυλών η δημιουργία νέου μεγαθηρίου που αναμένεται να επιταχύνει το στραγγαλισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απέναντι σε αυτά τα νέα σχέδια βίαιου ξεκληρίσματός τους και την πολιτική της «ελεύθερης αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας», που οι θιασώτες της ΕΕ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο στηρίζουν, προκειμένου να τονωθούν τα ντόπια και τα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι καλούνται να υψώσουν αγωνιστικό φραγμό, να βάλουν εμπόδια στα σχέδια έγκρισης του νέου πολυεθνικού κολοσσού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ