Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μπαράζ προσφυγών κατά της Ελλάδας

Μπαράζ παραπομπών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα δεχτεί η Ελλάδα, σύμφωνα με σειρά ανακοινώσεων, στις οποίες προχώρησε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή:

  • Με αιτιολογημένη γνώμη κρούει τον κώδωνα στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως ισχυρίζεται δεν τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανόνες πρόσβασης στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών. Παράλληλα, η χώρα απειλείται με δικαστική προσφυγή, γιατί δε συμβαδίζει με την κοινοτική νομοθεσία περί καθιέρωσης ψηφιακών ταχογράφων.
  • Παραπέμπει την ελληνική κυβέρνηση στο δικαστήριο για το θέμα των σιδηροδρόμων καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο τις οδηγίες περί ασφάλειας και διαλειτουργικότητας των σιδηροδρόμων.

Επίσης, η Επιτροπή προσφεύγει εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις και τη μη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των οδηγιών «περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων στους τομείς του ύδατος, της ενέργειας, των μεταφορών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Καταλήγοντας, η Κομισιόν θεωρεί ότι οι διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων έξι υποέργων του συνολικού που αφορά την προστασία και αναβάθμιση του Σέιχ Σου, έγιναν με τρόπο που αντιβαίνει την κοινοτική νομοθεσία, ενώ «ήταν αντίθετες με τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, εξαιτίας του γεγονότος ότι δρομολογήθηκαν σε μία χρονική στιγμή στην οποία τα αντικείμενα των αντίστοιχων συμβάσεων δεν μπορούσαν να είναι καθορισμένα με ασφάλεια και ακρίβεια, γεγονός που καθιστά τα αντικείμενα αυτά ασαφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ