Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Α. Αλαβάνου

Να αποσύρει ή έστω να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του χτες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του πρώτου για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Παιδεία. Η «έκπτωση» συνοδεύτηκε κι από υπόδειξη προς τον Κ. Καραμανλή να ακολουθήσει τα χνάρια του θείου του, που στη δική του πρωθυπουργική θητεία είχε αποσύρει το νόμο 815, αλλά και του Κ. Σημίτη που δεν επέμεινε στο νόμο Γιαννίτση.

Κατά τα λοιπά, από τη συνάντηση προέκυψε η κοινή ανησυχία των δύο ανδρών για την «εκτροπή της ΝΔ από δημοκρατικές μεθόδους και μεθόδους σεβασμού της νεολαίας». Ανησυχία, βεβαίως, που δεν είχε ο Γ. Παπανδρέου για τη ράβδο που έπιπτε στα κεφάλια των διαδηλωτών, ακόμα και συνταξιούχων, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλ. Αλαβάνος διακατέχεται ακόμα από την ανησυχία των επιθέσεων σε βάρος του κόμματός του, την οποία αποδίδει στο ότι το κόμμα του έχει σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές (κατά παλιότερη δήλωσή του είναι «η αντιπολίτευση»).

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ διαχώρισε τις θέσεις που εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος από τη λοιπή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «πιστεύω ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα δειχθεί καταλλήλως». Δε διευκρίνισε τον τρόπο που θα δειχθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ