Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι κουκούλες δεν είναι κίνημα

Eurokinissi

Δηλαδή, με το ζόρι να πειστούμε ότι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», άρα, για να 'χουμε ήσυχο το κεφάλι μας, πρέπει να κάτσουμε και στ' αυγά μας;

Κάποιο λάθος κάνουνε...

Ολοι μαζί, «πράσινοι και βένετοι» σπέρνουν μέρες τώρα τρόμο και μόνο τρόμο. Εναλλάσσονται στους ρόλους, αλλά το αποτέλεσμα είναι διαρκώς το ίδιο. Μόνο που τα πράγματα έχουν ξεφύγει πλέον από τα όρια του γραφικού. Οταν ο Πάγκαλος σου λέει πως κινείσαι εκτός συνταγματικής νομιμότητας γιατί ζητάς το δίκιο σου, όταν επί της ουσίας σου λέει πως ήταν παράνομοι οι ως τώρα αγώνες που ανέτρεψαν νόμους και νόμους, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του με μια ήξεις αφήξεις τοποθέτηση νομίζει ότι «καθάρισε» για το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να 'χεις στο νου πως πλέον όλο και περισσότερο είσαι εσύ και μόνο εσύ και οι σύντροφοί σου στη δουλιά και στον αγώνα αυτοί που μπορούν να δώσουν τη λύση. Αλίμονο στις φρούδες προσδοκίες.

Ορισμένοι δεν κρύβουν λέξεις, τις αντιγράφουν κατευθείαν. Παπαγαλίζουν τα περί «μητροπολιτικού φαινομένου» κατά το «μητροπολιτικό αντάρτικο πόλης». Και το ωραίο είναι πως βγήκε χτες στην τηλεόραση (ΑΝΤ1) ο Αλαβάνος και δήλωσε πως η σχετική δήλωση του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, μέλους της ΠΓ του Συνασπισμού, δεν έχει καμία σχέση με τον Συνασπισμό. Ε;

Κι ύστερα ρωτάνε δήθεν αθώα τι εννοεί ο Πολύδωρας... Ο,τι του δίνουν λέει.

Ποιος χαϊδεύει ποιον τελικά, γιατί και τι σχεδιάζουν; Οταν φτάνουν να χαρακτηρίζουν τις κουκούλες «κίνημα», κάτι δεν πάει καλά. Ασε που μιλάνε όλοι τους με βεβαιότητα για την απειλή να χαθεί ζωή. Τόσο πολλή ανάγκη έχουν μια τέτοια εξέλιξη; Είναι επικίνδυνοι; Τουλάχιστον.

Ανάλογα με την ανάλυση που κάνεις, καταλήγεις και στα αντίστοιχα μέτρα. Με τη δική μας ανάλυση είναι κρίσιμο να απομονωθούν από το ίδιο το κίνημα οι προβοκάτορες. Με αυτό που οι αστοί εμφανίζουν ως ανάλυσή τους απλά δεν υπάρχουν προβοκάτορες. Το δίκιο εμφανίζεται από τους κυρίαρχους στο αποτέλεσμα και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα εμφανίζει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εκτιμούν ότι οι κουκούλες είναι «κίνημα». Αυτό ακριβώς που έχουν ανάγκη!

Σχεδόν δεν κρύβουν τη χαρά τους. Γιατί μια τέτοια ανάλυση τους επιτρέπει στη συνέχεια να ταυτίσουν το κίνημα με την προβοκάτσια. Και να αλλάξουν τον αδόξαστο σε ό,τι πράγματι κινείται εναντίον τους.

Δεν αγνοούν ότι το πραγματικό κίνημα αποφασίζει το ίδιο πότε και πώς θα συγκρουστεί. Απλά θέλουν να χτυπήσουν αυτό το κίνημα. Που δουλεύει ανοιχτά και ανοιχτά αντιμετωπίζει και τις όποιες διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κινήματος. Σε καμία συνέλευση δεν μπήκε θέμα κουκούλας, ούτε τακτική «χτυπάω και φεύγω» κι αφήνω τους άλλους να πληρώσουν. Ορισμένοι μπορεί να βρίσκουν άλλοθι συνελεύσεις των κουκουλοφόρων που συζητούν και τέτοια ζητήματα. Μόνο που εκεί πάντα πρέπει να αναζητήσεις και τον πράκτορα που καθορίζει το παιχνίδι.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ