Κυριακή 11 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βαρβάρα Χουνουζίδου
Βαρβάρα Χουνουζίδου
Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, 150 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε πιστά ως το τέλος της ζωής του και 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», το «Ευαγγέλιο», όπως τον χαρακτήριζε.

Η σύζυγος Δήμητρα Ξεκομνηνού

* * *

Φωτ.

Στις 6 Φλεβάρη 2007 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ από το Δίλοφο Λάρισας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος για την πατριωτική δράση του διώχτηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Πέρασε 5 χρόνια στις φυλακές.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ και το 1954 εκλέχτηκε κοινοτάρχης στο χωριό του. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, στη διάρκεια της χούντας, από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο γιος του Δημήτρης Δερματούδης και ο εγγονός του Γιώργος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Αμαλιάδας της ΠΕΑΕΑ, της γυναίκας του ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ και του συνεξόριστου και φίλου του, αταλάντευτου αγωνιστή και υποδειγματικού κομμουνιστή συναγωνιστή του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστού σε όλους τους αγωνιστές της Ηλείας και πέρα από αυτήν ως καπετάν Ικαρος, ο επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Αμαλιάδας Γεώργιος Σπηλιόπουλος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας.

Βαγγέλης Ζαραφέτας
Βαγγέλης Ζαραφέτας
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

Κατίνα Δημητρακόγιαννη

** *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αξέχαστων και αγαπημένων γονιών μας ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΤΣΑΛΗ δασκάλου και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΣΑΛΗ, καθώς επίσης στη μνήμη της γλυκιάς αδελφής μας ΔΕΣΠΩΣ Κοτσάλη - ΚΩΣΤΟΥΔΗ προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ και 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά τους

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - Ακροναυπλιώτη, ο οποίος στη ζωή του αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας και το σοσιαλισμό πρόσφερα 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Καίτη Βαραλή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΓΓΕΛΟΥ και ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ, του γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ (φωτογραφία), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στις Σέρρες και στο Πολύκαστρο, καθώς επίσης στη μνήμη του αχώριστου φίλου μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΟΒΑ και συντρόφου, ο οποίος αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βερτίσκου 50 ευρώ.

Τάσος Μανωλίτσης
Τάσος Μανωλίτσης
Θανάσης Αντωνιάδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΤΣΟΥΝΗ στελέχους του ΚΚΕ και συνδικαλιστή, ο οποίος πέθανε πριν από 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η γυναίκα του Αυγερινή και τα παιδιά του Μπάμπης και Τασούλα προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 28 Δεκέμβρη 2006 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγός μου ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, μέλος του ΚΚΕ από το 1979. Υπήρξε γραμματέας της ΚΟΒ Μηχανιώνας ως το 1991.

Ανθρωπος ευαίσθητος και συναισθηματικός, καλός οικογενειάρχης, εργατικός, σοβαρός, με θέληση και αυτοπεποίθηση. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο.

Στράτο, «έφυγες» και έμεινα μόνη με το γιο μας Μάριο - Ραφαήλ. Σε νιώθουμε όμως πάντα κοντά μας. Θα σε θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του

  • Επίσης στη μνήμη του Στράτου Παπαμιχαήλ πρόσφεραν οι γονείς του 50 ευρώ και οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Μηχανιώνας, που θα τον θυμούνται πάντα, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της παλιάς, πιστής και στοργικής φίλης του ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ Π. ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ο Δ. πρόσφερε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας του αδελφού μου Χρήστου, αντιστασιακής, η οποία πέθανε στις 9 Φλεβάρη 2007, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Παναγιώτης Πετρούνιας

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ και λατρευτού μας γιου και αδελφού ΑΝΔΡΕΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέραμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Αλεξάνδρα και Ολγα Γυμνοπούλου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας, και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Νίκος Πανταζόπουλος
Νίκος Πανταζόπουλος
Αννα Θεοδωρίδη

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, τον οποίον «χάσαμε» πολύ νωρίς και ο πόνος μας είναι αβάσταχτος, προσφέραμε για την οικονομική εξόρμηση 55 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αξέχαστο σύντροφό μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ, ο οποίος έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Μαρία Καρακασίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης, 30 ευρώ και 20 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα».

Δάφνη Χουνουζίδου - Τριπολίτη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΣΙΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ και των αδελφών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΣΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ (φωτογραφία) και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Φλεβάρη 1998, ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΙΔΗ (Σταυραετού), μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη Δράκεια Πηλίου στις 19 Ιούλη 1949 και ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε το 1977, πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Βόλου.

Θεόδωρος Χουνουζίδης
Θεόδωρος Χουνουζίδης
Θεόδωρος Κασίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ από το Χωρύγι Κιλκίς, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ.

Ελπίδα Νικολαΐδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΦΙΛΙΠΠΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος τραυματίστηκε στις μάχες του Γράμμου, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας.

Σταυρούλα Ανδρεάδου

* * *

Φωτ.

Ο ΗΛΙΑΣ Ιωσήφ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στη Γάβρα Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, τραυματίστηκε σε μάχη, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από όπου επαναπατρίστηκε και πέθανε το 1997 στο Κιλκίς.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση η αδελφή του Κατίνα Φωτιάδου και ο γαμπρός του Βλαδίμηρος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μυλοχωρίου και η άλλη αδελφή του Ελένη και ο γαμπρός του Αναστάσης Θεοδωρίδης, 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κεντρικού Γάβρας.

* * *

Φωτ. 2

Ο ΚΩΣΤΑΣ Αλεξάνδρου ΦΩΤΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στο Μυλοχώρι Κιλκίς το 1922, από γονείς κομμουνιστές. Από προπολεμικά ήταν μέλος της ΟΚΝΕ. Σκοτώθηκε το 1941 από νάρκη στο Κεντρικό Κιλκίς, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει όπλα που εγκατέλειψε ο ελληνικός στρατός στην υποχώρησή του, για να χρησιμοποιηθούν στην αντίσταση ενάντια στους κατακτητές.

Ο αδελφός του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1925 στο Μυλοχώρι. Στην Κατοχή ήταν γραμματέας της ΕΠΟΝ στο χωριό του. ΕΛΑΣίτης και Ταγματάρχης του ΔΣΕ στον Εμφύλιο,, σκοτώθηκε στο Παγγαίο το 1949.

Στη μνήμη τους, ο αδελφός τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά του πρόσφεραν στην οικονομική εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μυλοχωρίου.

Αριστείδης Πουταχίδης
Αριστείδης Πουταχίδης
* * *

Φωτ. 2

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ καταγόταν από τον Καύκασο. Η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα το 1922. Το 1943 εντάχτηκε στο ΕΑΜ και από τις γραμμές του αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το 1948 πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Κοζάνης, πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 8 Σεπτέμβρη 1948.

Ο γιος του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ μέλος του ΚΚΕ από το 1944, γεννήθηκε το 1926 στην Οινόη Κοζάνης. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ στα Τμήματα Παλαιολόγου. Πιάστηκε στη μάχη του Βαθύλακκου Κοζάνης από τρομοκράτες του Μιχάλ Αγά και δολοφονήθηκε στη Μεσιανή Κοζάνης.

Εγώ ο Αναστάσιος Πουταχίδης αν και πέρασαν πολλά χρόνια από το θάνατό τους, καίγομαι και δεν μπορώ να τους ξεχάσω.

Στη μνήμη τους καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βέροιας 100 ευρώ.

Αναστάσιος Πουταχίδης

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ, που «έφυγε» από κοντά μας το 2006, ο οποίος είχε εξοριστεί στην Ακροναυπλία, στο Χαϊδάρι και στη Μακρόνησο, η σύζυγός του προσφέρει για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό του, 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

  • Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ ο Αντώνης Μαραμπότας προσφέρει 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΜΠΟΤΑ ο οποίος εκτελέστηκε στα 22 χρόνια του στην Κεφαλονιά το 1949, καθώς επίσης στη μνήμη της ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΤΕΡΗ η οποία σε ηλικία 29 ετών εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944 μαζί με τους 200 καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών της ΜΙΧΑΛΗ ετών 27, ΝΙΚΟ ετών 25 και ΘΑΝΑΣΗ ετών 23 οι οποίοι εκτελέστηκαν την ίδια χρονιά, ο Θ. Ντέρης και ο Α. Μαραμπότας πρόσφεραν 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Γιώργος Πουταχίδης
Γιώργος Πουταχίδης
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, γραμματέα της ΝΕ Γερμανίας προσφέρω 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Θα σε θυμόμαστε σύντροφε για την ακλόνητη πίστη σου στην ιδεολογία, την πολιτική και τις αρχές του Κόμματος. Για την αυταπάρνηση και την απαιτητικότητα από τον εαυτό σου, πρώτα από όλα, και τους συνεργάτες σου. Για την ανθρωπιά σου.

Για όλα αυτά θα μείνεις στις σκέψεις μας και τις καρδιές μας. Αθάνατος.

Λίνα Κροκίδη

* * *

Φωτ.

Εφυγε από τη ζωή στις 22 Φλεβάρη 2007 ο αγωνιστής ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ. Γεννήθηκε στη Στύψη Λέσβου το 1917 και κατοικούσε στο Μανταμάδο. Εφηβος εντάχθηκε στις γραμμές του λαϊκού κινήματος και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του. Μετά τη λήξη του Εμφύλιου φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τη δράση του στη Μακρόνησο, την Ικαρία και τον Αϊ Στράτη.

Στη μνήμη του Ιγνάτιου Κεχαγιά η γυναίκα του Ελισάβετ Κεχαγιά προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της θείας μας ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ η οποία έφυγε από τη ζωή στις 27 Φλεβάρη 2007 και αντί για στεφάνι στην κηδεία της προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Νίκος και Στράτος Μιχαηλάρης

  • Επίσης στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν λίγες μέρες, οι φίλοι της, σύντροφοι και συναγωνιστές από το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ζωγράφου, προσφέρουν στο ΚΚΕ, το Κόμμα που αγάπησε και αγωνίστηκε γι' αυτό μέχρι την τελευταία της πνοή, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων. Αγαπημένη μας Ελένη ένα τελευταίο χειροκρότημα που σε συνόδεψε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για εσένα που τα έδωσες όλα στον αγώνα. Υπόσχεση: ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Αλέξανδρος Κασίδης
Αλέξανδρος Κασίδης
* * *

Φωτ.

Στις 4 Μάρτη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ από τα Λιμενάρια Θάσου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Τα παιδιά του Στέλιος - Μαρία

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ από το Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, αντάρτης του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, οι διώξεις τον ανάγκασαν να εγκατασταθεί στην Καλλιθέα Αττικής. Υπήρξε συνεπής αγωνιστής και πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Η κόρη του Αθανασία Πανταζοπούλου - Παπαδέδε

* * *

Φωτ.

Στις 13 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μου ο αγαπημένος σύντροφός μου ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ και άφησε μεγάλο κενό ως αγωνιστής, κομμουνιστής, σύζυγος, άνθρωπος. Πάντα νοερά κρατώ το χέρι του στις συγκεντρώσεις, στις πορείες. Την υπόσχεση που του έδωσα θα την κρατήσω όχι με λόγια μα με αγώνα όσο ζω.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγιου Σπυρίδωνα» Αιγάλεω.

Η συντρόφισσά του Βάσω

* * *

Φωτ. 2

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΛΑΧΟΥΔΗ αγωνίστρια, η οποία έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της, συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του Κόμματός της.

Αλέκος Κασίδης
Αλέκος Κασίδης
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ, (φωτογραφία) αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, για την πατριωτική δράση του εξορίστηκε στα Γιούρα και πέθανε πιστός στο ΚΚΕ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ μαχητής του ΔΣΕ σκοτώθηκε στις 14 Μάρτη 1949 έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη τους ο Γιώργος Βλαχούδης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

* * *

Φωτ. 2

Στις 10 Μάρτη έκλεισαν 22 χρόνια από το θάνατο της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ Τσιρούδη - ΔΟΥΚΑ από τα Βρυσικά Εβρου.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ ΔΟΥΚΑ από το Σουφλί Εβρου, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΑ, ο οποίος πέθανε στην Τασκένδη, μελών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 100 ευρώ.

Παναγιώτης Δούκας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου και αγωνίστριας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ η οποία πέθανε ξαφνικά, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βιομηχανίας του ΕΜΠ 50 ευρώ.

Ο γιος της Αλέκος Ψάρτας

* * *

Φωτ.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ (Τούλα) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ γεννήθηκε στα Χώστια (Πρόδρομοι) Βοιωτίας το 1918. Στην Αθήνα ήρθε σε μικρή ηλικία. Στο σπίτι της στα Πατήσια έκρυψε και φρόντισε πολλούς παράνομους αγωνιστές. Με τη μεταπολίτευση η συμβολή της στη δράση της ΚΟΒ Ριζούπολης και Λαμπρινής ήταν σημαντική. Στο σπίτι της συνεδρίαζαν τα γραφεία της ΚΟΒ και πολλές επιτροπές. Παράλληλα διακινούσε τον «Ριζοσπάστη».

Κώστας Καρακασίδης
Κώστας Καρακασίδης
Επίσης έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία και δράση του εξωραϊστικού Συλλόγου «Πρόοδος» του Αγίου Αντωνίου. Συμμετείχε στις δραστηριότητες του αθλητικού και πολιτιστικού Συλλόγου «Οιωνός» ως το τέλος της ζωής της. Συνέβαλε στην ανάπτυξη του Κόμματος. Οι συναγωνιστές της θα τη θυμούνται πάντα.

Η Τούλα Γεωργιάδου πέθανε ήσυχα στις 12 Γενάρη 2007.

Τα παιδιά της Στάσα και Ξενοφών και οι φίλοι και συναγωνιστές της Σπύρος, Χριστίνα, Καίτη, Μαρίνος, Κασσιανή, Χρήστος και Βασίλης Ματζίκας και Λευτέρης και Βάγια Κλώθου προσφέρουν στη μνήμη της 330 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Η Βαΐτσα Κατσίκα από την Καρδίτσα, στη μνήμη του συζύγου της ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑ, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Η Αργυρώ Γιαννούλη - Ποδηματά, στη μνήμη του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΔΗΜΑΤΑ, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Σωτήρης Ποδηματάς ΕΑΜίτης στην Κατοχή, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους κατακτητές, για μια δίκαιη κοινωνία. Μετά την Απελευθέρωση, τιμωρήθηκε από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς με εξορίες, στερήσεις, ταλαιπωρίες.

* * *

Φωτ.

Στις 17 του Φλεβάρη που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, μέλους του ΚΚΕ ως το θάνατό του. Ηταν πάντα μπροστά στους αγώνες των αγροτών, αλλά και για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΣΗ μαχητή του ΔΣΕ, από την Κερασιά Μαγνησίας. Καθώς επίσης στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι επίσης καταγόταν από την Κερασιά, πρόσφερα, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Σωκράτης Ποδηματάς
Σωκράτης Ποδηματάς
Δημήτρης Ζήσης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αγωνιστής της Εθικής Αντίστασης. Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και στάθηκε ως το τέλος της ζωής του οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φοίνικα, 220 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 11 Μάρτη συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του Ευγενία

Τα παιδιά Ιορδάνης, Φωτεινή

Τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ γραμματέα της ΚΟΒ Θεσπρωτικού.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Θεσπρωτικού και 50 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας.

* **

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Τα εγγόνια του Κορίνα, Χρυσάνθη, Αρετή, Στράτος


Νίκος Μαραμπότας
Νίκος Μαραμπότας

Μήτσος Βαραλής
Μήτσος Βαραλής

Παναγιώτης Βλαχούδης
Παναγιώτης Βλαχούδης

Ολγα Κοτσάλη
Ολγα Κοτσάλη

Συμεών Κοτσάλης
Συμεών Κοτσάλης

Στέφανος Δημητρακόγιαννης
Στέφανος Δημητρακόγιαννης

Μαρία Δούκα
Μαρία Δούκα

Τάσος Ρεμπής
Τάσος Ρεμπής

Κώστας Πέτρογλου
Κώστας Πέτρογλου

Μηνάς Ξεκομνηνός
Μηνάς Ξεκομνηνός

Στράτος Παπαστάμος
Στράτος Παπαστάμος

Σωτήρης Κατσίκας
Σωτήρης Κατσίκας

Αστέριος Κωστόπουλος
Αστέριος Κωστόπουλος

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ