Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Αγωγή κατά του Χοσέ Μαρία Αθνάρ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταθέσει αγωγή, μαζί με άλλες οργανώσεις, ενάντια στον πρώην Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου, αφού «συνέβαλε στην έναρξη ενός παράνομου και αιματηρού πολέμου για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών του Ιράκ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι θα υποστηριχτούν «όλες οι διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να δικαστεί το τρίο των Αζορών (Αθνάρ, Τζορτζ Μπους και Τόνι Μπλερ) για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου ενάντια στην ανθρωπότητα, εξαιτίας της άμεσης στήριξής τους στην επέμβαση, καταστροφή και κατοχή του Ιράκ». Μάλιστα, το ΚΚ Ισπανίας προετοιμάζει μια επίσημη αναφορά, απαιτώντας από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να ερευνήσει το ρόλο του «Λαϊκού Κόμματος» και συγκεκριμένα του προέδρου του Χ. Μ. Αθνάρ, στην αποστολή Ισπανών αστυνομικών στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Γουαντάναμο.

Σημειώνεται ότι η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα, έγραφε ότι η κυβέρνηση του «Λαϊκού Κόμματος» γνώριζε τις παρανομίες που συντελούνται στο Γουαντάναμο και αποκάλυψε πως Ισπανοί αστυνομικοί ανέκριναν φυλακισμένους εκεί χωρίς τη δικαστική εξουσιοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ