Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμαρώστε τους!

Με την ποδιά του ...«ψηφοφοριομάγειρα» εμφανίστηκε συνδικαλιστής, στέλεχος του ΣΥΝ, στο σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων στην Πάτρα, όταν και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του δήμου. Το θέμα της συνέλευσης, που τέθηκε και σε ψηφοφορία, ήταν η εγγραφή ή όχι περίπου 100 εργαζομένων μερικής απασχόλησης στο σωματείο.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, σε πρώτη φάση, έβαλε την πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΝ) για ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν μετά τις εκλογές του Φλεβάρη, όταν ήδη η τροποποίηση στο καταστατικό του σωματείου για τη δυνατότητα εγγραφής όλων των εργαζομένων του δήμου σε αυτό, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, αποφασίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως της ψηφοφορίας ήταν απογοητευτικό για την πλειοψηφία. Μετά από λίγο - και αφού έγιναν οι σχετικές... συστάσεις - η ίδια πρόταση μπαίνει ξανά σε ψηφοφορία. Και δεύτερη... αποτυχία. Απτόητοι οι του προεδρείου επιμένουν και σε τρίτη ψηφοφορία, με ανάλογα πάλι αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των... δημοκρατικών διαδικασιών αποφεύγουν συνεχώς να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για την εγγραφή των 100 εργαζομένων. Οταν κάποια στιγμή το πράττουν, πιεζόμενοι και από τις αντιδράσεις των εργαζομένων από την προκλητική αυτή στάση, η Γενική Συνέλευση ψήφισε υπέρ της εγγραφής τους. Είναι η στιγμή που συνδικαλιστές αυτής της κυβερνητικοεργοδοτικής πάστας δίνουν τα ρέστα τους. Ο πρόεδρος της συνέλευσης όχι μόνο αρνήθηκε να καταγράψει την ψηφοφορία, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ επέβαλαν ετσιθελικά την απόφαση της μη εγγραφής αυτών των εργαζομένων. Καμαρώστε τους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ