Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Αρχισε η δίκη για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας άρχισε χτες στη Μαδρίτη η δίκη 29 ατόμων που κατηγορούνται για ανάμειξη στις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου του 2004 στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι και 1.824 τραυματίστηκαν.

Από τους κατηγορούμενους, οι 20 είναι Αραβες και οι 9 Ισπανοί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες από συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση ως την κλοπή δυναμίτιδας από ορυχεία της βόρειας Ισπανίας για να την πουλήσουν στους βομβιστές. Επτά από τους βασικούς κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν συνολικά ποινή κάθειρξης 270.600 ετών, ποινή που θεωρείται ρεκόρ στην Ισπανία.

Χτες, ο ένας από τους φερόμενους εγκεφάλους των αιματηρών επιθέσεων στη Μαδρίτη, ο Ραμπέι Ουσμάν Σαγιέντ Αχμέντ, γνωστός ως «Μοχάμεντ ο Αιγύπτιος», που είχε καταδικαστεί πέρσι από ιταλικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και είχε εκδοθεί στην Ισπανία, απέρριψε χτες όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν στη δίκη. Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ως τον Ιούλιο, ενώ η απόφαση και οι ποινές δεν αναμένονται πριν από τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ