Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικίνδυνη εξέλιξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη Συνθήκη Προυμ (Σένγκεν ΙΙΙ)

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επικίνδυνη - αυταρχική συνθήκη για επέκταση της αστυνομικής συνεργασίας (Συνθήκη Προυμ):

«Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να ενσωματώσει τη Συνθήκη του Προυμ, ή Σένγκεν ΙΙΙ, στο Κοινοτικό Δίκαιο, αποτελεί μία ακόμη σοβαρή, επικίνδυνη εξέλιξη στο ήδη ζοφερό τοπίο για τα ατομικά - πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Η Συνθήκη προβλέπει: Αποθήκευση, επεξεργασία, άμεση και αυτόματη ανταλλαγή του DNA, των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των στοιχείων αυτοκινήτων, μεταξύ των κατασταλτικών μηχανισμών της Ενωσης. Προληπτικό φακέλωμα και δυνατότητα προληπτικής απαγόρευσης της συμμετοχής σε διεθνείς κινητοποιήσεις. Δικαίωμα δράσης με πλήρεις εξουσίες ξένων αστυνομικών αρχών και πρακτόρων.

Ολα αυτά σημαίνουν παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, ένταση της προληπτικής καταστολής κατά των λαϊκών κινημάτων, ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, αλλά και του κάθε κράτους χωριστά.

Στην ίδια αυταρχική κατεύθυνση βρίσκονται και οι αποφάσεις για τη μετανάστευση και τη δημιουργία Ομάδων Ταχείας Επέμβασης στα σύνορα.

Η ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε αυτή τη Συνθήκη, αποδείχνει τη συμμετοχή της σε αντιδραστικές επιλογές πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Οι όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις της δεν αλλάζουν τη βαρύτητα της υπογραφής της και δεν την απαλλάσσουν από τη συνενοχή.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τη Συνθήκη, να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην κλιμάκωση των αυταρχικών μέτρων.

Αποδεικνύεται ότι η ανυπακοή στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν είναι μονόδρομος για την προάσπιση ακόμη και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ