Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Αρκετοί σύλλογοι στην απεργία

Διαστρέβλωση της απόφασης του Πολυτεχνείου

Στους δώδεκα έχουν φτάσει οι σύλλογοι πανεπιστημιακών που συμμετέχουν ή και στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ). Συνολικά, στη δύναμη της Ομοσπονδίας ανήκουν είκοσι εννιά σύλλογοι πανεπιστημιακών, κάποιοι από τους οποίους όμως παραμένουν ανενεργοί και κάποιοι άλλοι δεν έκαναν συνέλευση τη βδομάδα που μας πέρασε. Από τους συλλόγους που κάνουν γενικές συνελεύσεις το κλίμα φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία τους υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να εμφανίσει διχογνωμίες και τριγμούς στο μέτωπο των κινητοποιήσεων για την Παιδεία. Φαίνεται, μάλιστα, πως έχει ρίξει αντίστοιχη γραμμή και στο φιλοκυβερνητικό Τύπο. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα ρεπορτάζ που επιμένουν να εμφανίζουν την απόφαση του συλλόγου πανεπιστημιακών του Πολυτεχνείου ως αντίθετη στις κινητοποιήσεις και σε όσα προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ...

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Ο σύλλογος πανεπιστημιακών του Πολυτεχνείου αποφάσισε και έκανε πενθήμερη απεργία μέχρι και χτες, ενώ τη Δευτέρα έχει νέα γενική συνέλευση. Το κλίμα στη γενική συνέλευση του συλλόγου που αποφάσισε την απεργία κάθε άλλο παρά ευνοούσε το σταμάτημα των κινητοποιήσεων (μάλιστα, η μόνη παράταξη που πρότεινε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις συγκέντρωσε μόλις το 10% των ψήφων της συνέλευσης). Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ από το σύλλογο του Πολυτεχνείου είναι ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αντί για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες να συνεχίσει π.χ. με τριήμερες επαναλαμβανόμενες. Αυτό όμως θα το αποφασίσει τη Δευτέρα. Ακόμα και με κυβερνητικά γυαλιά λοιπόν, είναι αδύνατον να διαβαστεί αυτή η απόφαση ως αντίθετη στις κινητοποιήσεις!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ