Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα!

Το ερχόμενο Σάββατο, στη Λάρισα, η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ

Αποψη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών

Eurokinissi

Αποψη από τις αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών
Τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας, με τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει και συντονίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η περαιτέρω πορεία της πάλης θα αποφασιστεί στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, το ερχόμενο Σάββατο, στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και θ' ακολουθήσει πορεία προς τη ΔΕΘ, όπου θα λειτουργεί η «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ». Επίσης, στις 13 Φλεβάρη θα γίνουν συλλαλητήρια στον Εβρο, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας και στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ καλούνται να συμμετάσχουν Επιτροπές των νομών, Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι και αγρότες απ' όλη τη χώρα.

Με τη συνεχιζόμενη πάλη τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που προκλήθηκε από την ΚΑΠ και από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, ενίσχυση των συνεταιρισμών για να περιοριστεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος, επιστροφή ολόκληρου του φόρου που πληρώνουν για την αγορά αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής και έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες ν' αντισταθούν στη νέα ΚΑΠ και στην αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους ξεκληρίζει και με την πάλη τους να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί μια φιλοαγροτική πολιτική που θ' αναζωογονεί οικονομικά και την ύπαιθρο και θα εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση στους μικρομεσαίους αγρότες.

Σύσκεψη στην Καρδίτσα

Τη θέληση και την αποφασιστικότητα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς της Καρδίτσας να εντείνει τον αγώνα για την ανατροπή της ΚΑΠ, μετέφεραν χτες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΚ) και αποφάσισαν:

  • Συνέχιση του αγώνα με μορφές πιο προωθημένες από το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στις 24 Γενάρη.
  • Συγκρότηση κλιμακίων για επισκέψεις, συγκεντρώσεις στα χωριά.
  • Συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, για συντονισμό του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο με ενιαία αιτήματα.

Στη σύσκεψη έγινε εποικοδομητική συζήτηση, κατατέθηκαν προτάσεις για τις μορφές του αγώνα και τον τρόπο που θα εκδηλωθούν αυτές, ύστερα και από την πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ. Επίσης, από τις ομιλίες των εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων, αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η ορθότητα των αιτημάτων της ΕΟΑΣΝΚ σε αντίθεση μ' αυτά που θέτουν οι Ενώσεις και η ανάγκη συνέχισης της ενημέρωσης των αγροτών του νομού.

Συνεχίζουν την υπονόμευση

Κι ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της πολιτικής ξεκληρίσματός τους, η ηγετική ομάδα των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, που είναι μακριά από τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, εντείνει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και παραπλάνησής τους. Υστερα και από την προχτεσινή συνάντησή της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία και χαρακτήρισε «εποικοδομητική», χτες στη Λάρισα έκανε μια «επίδειξη» των δήθεν κινητοποιήσεων που αποφάσισε, συγκεντρώνοντας μερικά τρακτέρ έξω από Φάρσαλα και «απειλώντας» ότι αυτές θα συνεχιστούν. Βεβαίως, οι μικρομεσαίοι αγρότες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν σε βάρος των συμφερόντων τους. Η μεγάλη συμμετοχή τους, άλλωστε, στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι εμπιστεύονται και συσπειρώνονται στο συνεπές αγροτικό κίνημα που δίνει προοπτική στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ