Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσει ο φορο-διωγμός των «μικρών»

Ανακοίνωση της ΟΒΣΑ, για τη φορολογική επίθεση και τους εκβιασμούς που δέχονται οι ΕΒΕ

Να σταματήσει να διώκει τα μικρά μαγαζιά και, αντίθετα, να φορολογεί τις μεγάλες επιχειρήσεις που τυγχάνουν πολλών προνομίων, καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σε ανακοίνωσή της για το φορολογικό. «Οι βιοτέχνες είμαστε αγανακτισμένοι με τα αντικειμενικά κριτήρια, τα κλεισίματα και τους διάφορους εκβιασμούς που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ φοροδιαφεύγουν. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το υπάρχον και άδικο φορολογικό σύστημα χρησιμοποιείται σαν μέσο μεταφοράς κεφαλαίων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις μεγάλες επιχειρήσεις».

Η ΟΒΣΑ προσθέτει ότι «διαφωνεί ριζικά με το υπάρχον φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι άδικο για τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους, επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ την οικονομική τους θέση που προστιθέμενο στα άλλα οξυμένα προβλήματα επιταχύνει το κλείσιμό τους. Εμείς βλέπουμε ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν μια ανάσα με την υλοποίηση των παρακάτω μέτρων:

  • Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και έξοδά της, όπως αυτά προκύπτουν από τα βιβλία και τα παραστατικά, στοιχεία που είναι υποχρεωτικά και πραγματικά. Ελεγχος να γίνεται στη φορολογική δήλωση όταν αυτή κατατίθεται στην εφορία. Καταργούνται οι ανέλεγκτες υποθέσεις, συνάφεια κλπ.
  • Κατάργηση του συντελεστή 25% για τις ΟΕ και ΕΕ. Τα κέρδη να φορολογούνται στο προσωπικό εισόδημα των μετόχων.
  • Κατάργηση του 35% για τους συνεταιρισμούς. Τα κέρδη των συνεταιρισμών να μη φορολογούνται. Να φορολογείται μόνο το μέρισμα που παίρνει ο συνέταιρος που προστίθεται στο προσωπικό του εισόδημα.
  • Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ, κλιμακούμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
  • Κατάργηση του βιβλίου απογραφής μέχρι 200.000 ευρώ.
  • Αναπροσαρμογή και τιμαριθμοποίηση των σημερινών κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος, έτσι ώστε να καλύπτεται ο πληθωρισμός. Αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα μεγάλα εισοδήματα.
  • Δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας που είναι η κύρια μορφή φορολογικής αφαίμαξης των ΕΒΕ και του λαού γενικότερα. Να αλλάξει η ψαλίδα μεταξύ έμμεσων και άμεσων φόρων.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, καύσιμα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τρόφιμα κ.λπ.
  • Κατάργηση του δημοτικού φόρου 2% και 5%».

Η ΟΒΣΑ «υπερασπιζόμενη το εισόδημα αλλά και τη δουλιά χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών επαγγελματιών και εμπόρων αταλάντευτα θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ