Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τσατίστηκε» ο Γιώργος!

Τα μάθατε τα νέα; Τσατίστηκε, λέει, ο Γ. Παπανδρέου που το ΚΚΕ αρνήθηκε, για μια ακόμα φορά, να συνταχθεί και να συμπλεύσει με το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και να το βοηθήσει στην αγωνιώδη και παραπλανητική προσπάθειά του να δείξει ότι διαφοροποιείται κάπου από τη ΝΔ και να χρησιμοποιήσει αυτή τη δήθεν «πολιτική διαφοροποίηση» σαν «προεκλογικό χαρτί» στην επιχείρηση επανόδου του στην κυβερνητική εξουσία. Και πάνω στην τσατίλα του, ο «ήρεμος και ευγενικός» Γιώργος, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι λειτουργεί σαν «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»!!!

Καλά, τι ήθελε από το ΚΚΕ ο Γ. Παπανδρέου; Να «κρατάει το ίσο» στους «ψαλμούς» του προς τον «Θεό» του καπιταλισμού και τους «προφήτες» του; Και να λειτουργήσει σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», αποκαθαίροντας το ΠΑΣΟΚ από τα κυβερνητικά και τα «αντιπολιτευτικά» αμαρτήματά του; Αν ναι, λάθεψε στους υπολογισμούς του. Το ΚΚΕ δεν πιστεύει στον ίδιο «Θεό» με το ΠΑΣΟΚ, έχει διαφορετική ιδεολογική αντίληψη και πολιτική πρακτική, άλλους στόχους κι άλλη προοπτική. Και δε δίνει «πολιτικά συγχωροχάρτια» σε κανένα. Ας ψάξει αλλού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για «ομόθρησκους» και «ομόδοξους» κι ας αρκεστεί σε κάποιους άλλους «αριστερούς», που φαίνονται ευάλωτοι στο «σοσιαλδημοκρατικό προσηλυτισμό».

Αυτό το «τροπάριο» περί «συνδρομής του ΚΚΕ στη Δεξιά» ας το σταματήσει, επιτέλους, η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η απόσταση - ιδεολογική και πολιτική - που χωρίζει το ΚΚΕ από τη ΝΔ είναι τεράστια, καθώς τα δυο κόμματα εκφράζουν και υπηρετούν τα αντίπαλα ταξικά συμφέροντα και βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, επειδή κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Οι κομμουνιστές όχι μόνο δε βοηθούν ποτέ και πουθενά την κυβέρνηση, αλλά είναι πρωτοστάτες και πρωταγωνιστές της εργατικής και, γενικότερα, της λαϊκής πάλης κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και συγκρούονται μαζί της, παντού.

Κι ας σταματήσει, πια, το αφελές και ξεπερασμένο «παραμύθι» περί «δεξιάς ΝΔ και αριστερού ΠΑΣΟΚ». Δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά. «Δεξιά» και «συντήρηση» δεν είναι μόνο η σημερινή κυβερνητική παράταξη, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που κινείται, πλέον, στις ίδιες βασικές ιδεολογικές κατευθύνσεις και εφαρμόζει την ίδια κυβερνητική πολιτική με τη ΝΔ. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο οι κομμουνιστές. Είναι «κοινή συνείδηση» ότι τα δύο κόμματα εξυπηρετούν τα ίδια ταξικά συμφέροντα, μοιάζουν σαν «μονοωικά δίδυμα» και συλλειτουργούν σαν «σιαμαία αδέλφια».

Οι κομμουνιστές, κύριε Παπανδρέου, δεν υπήρξαν, ούτε θα γίνουν ποτέ ψάλτες, διάκονοι, ή καντηλανάφτες του οιουδήποτε κόμματος της αστικής τάξης. Εχουν τη δική τους «εκκλησιά» όπου «εκκλησιάζονται» οι εργαζόμενοι, τους δικούς τους «αγίους» που μαρτύρησαν για το λαό, τους δικούς τους «ψάλτες» που υμνούν και δοξάζουν τον Εργαζόμενο Ανθρωπο, αυτόν τον Γίγαντα που κρατάει τη Γη στις πλάτες του. Τραβούν τον δικό τους δρόμο που είναι ανηφορικός και δυσκολοδιάβατος, αλλά είναι ο μόνος που βγάζει στο ξέφωτο...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑντιΚΚΕ αθλιότητες παλιάς κοπής...(2019-06-11 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για την επίθεση(2007-03-20 00:00:00.0)
«Ποιος ψάλτης»;(2007-02-28 00:00:00.0)
Πληρωμένη απάντηση(2007-02-08 00:00:00.0)
Φωνάζει ο κλέφτης...(2007-02-06 00:00:00.0)
«Αριστερά και δεξιά φούμαρα»!(2004-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ