Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολιστικές ... «μανούβρες»

Να «θολώσει τα νερά» και ν' αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, όχι μόνο από την πηγή, αλλά - κύρια - τη λύση των προβλημάτων τους, επιδιώκει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να καθυστερήσει την ανάπτυξη του ενωμένου ταξικού τους αγώνα.

Σε χτεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων της «Φυρογένης» και της «Σεξ Φορμ» ο υφυπουργός Απασχόλησης, μίλησε για «ένταξη στη μερική απασχόληση» και στο «Κοινωνικό Ταμείο», για να βρουν δήθεν δουλιά όσοι σήμερα είναι άνεργοι (γιατί υπάρχουν και οι «τυχεροί» που δουλεύουν «προσωρινά» ή άλλαξαν ειδικότητα και κλάδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κτλ.). Ουσιαστικά, ο Γερ. Γιακουμάτος πέταξε κατάμουτρα - ακόμα μια φορά - σε θύματα της αντεργατικής πολιτικής ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υποσχέσεις που όχι μόνο δεν απαντούν, αλλά «κρύβουν» το πρόβλημα. Μερική απασχόληση σημαίνει ανεργία με διαλείμματα, ενώ οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για να μπει κανείς στο περιβόητο «Ταμείο» αποκλείουν την πλειοψηφία των ανέργων. Κι όλ' αυτά, βέβαια, γίνονται την ώρα που οι εργοδότες χαίρουν ...ασυδοσίας: Οι εργάτες της «Φυρογένης» ακόμα διεκδικούν, μετά από δύο περίπου χρόνια, αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα. Ενώ αυτό που έμεινε στις εργάτριες της «Σεξ Φορμ» απ' τη συμμετοχή τους σε «προγράμματα δήμων» είναι οι πενιχρές και καθυστερημένες αμοιβές...

Ακόμα και κάποια στοιχειώδη βοήθεια που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρέχει στους άνεργους (π.χ., οικονομική), αποσπάστηκε μόνο κάτω από την επιμονή των συνεπών συνδικάτων. Απόδειξη ότι για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος ο αγώνας μέσα απ' το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για την ανατροπή της πολιτικής των ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ