Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Τσακίστε την τρομοϋστερία

Πρώτα έρχεται η εικόνα από τα ΜΜΕ με τα περιπολικά, τις σειρήνες, τις φωτιές και τα «σπασμένα τζάμια» για να σπείρει τον πανικό. Ακολουθούν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της δικομματικής συμπόρευσης για «αύξηση της εγκληματικότητας» και «αναβίωση της τρομοκρατίας» για να καλλιεργήσουν το «φόβο». Πριν το συνειδητοποιήσουμε - «μουδιασμένοι» από την προπαγανδιστική καταιγίδα - οι κυβερνώντες με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν φροντίσει να στρώσουν το έδαφος για να φέρουν νέα μέτρα καταστολής.

Αυτή η πολύμορφη επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού του λαού, παίζεται εδώ και πολλά χρόνια με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές. Τελευταία δείγματα γραφής αυτού του παιχνιδιού, που στήνεται σε βάρος του λαού είναι η αξιοποίηση του προβοκατόρικου χτυπήματος με τη ρουκέτα στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ακολούθησε ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο. Είχε προηγηθεί πριν από ένα μήνα η δημιουργία κλίματος «εγκληματο - λαγνείας» με το καθημερινό δελτίο ληστειών και διαρρήξεων.

Η μέθοδος προβολής των γεγονότων, λειτουργεί σαν ψυχολογική επιχείρηση κατατρομοκράτησης, προκειμένου τα λαϊκά στρώματα να πειστούν ότι κινδυνεύουν και να αποδεχτούν, στο όνομα δήθεν της «ασφάλειάς» τους, την αστυνομοκρατία, την παρακολούθηση, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών. Το σύστημα και η καθεστηκυία τάξη του γνωρίζουν ότι δεν απειλούνται από τις «ρουκέτες», τις «μολότοφ» και τα «γκαζάκια», αντίθετα μάλιστα χρησιμοποιούν κάθε προβοκατόρικη ενέργεια για να δημιουργήσουν κλίμα «ανασφάλειας» στην κοινωνία. Η άρχουσα τάξη, μαζί με τους πολιτικούς εκφραστές της, κάνουν πλύση εγκεφάλου στο λαό για να πιστέψει ότι οι «χαφιεδοκάμερες» θα τον προστατέψουν από τη «φουσκωμένη» από τα ΜΜΕ εγκληματικότητα!

Πίσω απ' αυτή τη συντονισμένη επιχείρηση προσπαθούν να κρύψουν τον κεντρικό τους στόχο. Δημιουργώντας και ενισχύοντας ψυχολογία μαζικής «τρομο - υστερίας», θέλουν να αποτρέψουν τη συμμετοχή στη μαζική λαϊκή δράση, στους ταξικούς αγώνες. Αυτό που πραγματικά τρομάζει την αστική τάξη είναι η οργανωμένη πάλη του λαϊκού κινήματος, η οργανωμένη αντίθεση στην πολιτική της πλουτοκρατίας που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η μαζική αμφισβήτηση του καπιταλισμού. Γνωρίζουν ότι οι απεργοί εργάτες που αύριο θα κατέβουν στους δρόμους, για να διεκδικήσουν αύξηση στο μεροκάματο και θα ανταμώσουν με τους φοιτητές και τους μαθητές που απαιτούν δημόσια δωρεάν και ενιαία εκπαίδευση δε φοράνε «κουκούλες», ούτε προχωρούν σε «τυφλά χτυπήματα». Γι' αυτό φροντίζουν σήμερα να εξοπλίσουν, με πρόσχημα την πάταξη της «τρομοκρατίας» και την αντιμετώπιση των «κουκουλοφόρων», το αντιδραστικό νομοθετικό τους οπλοστάσιο, ώστε να το χρησιμοποιήσουν αύριο εναντίον του ...εχθρού λαού. Αυτό το δρόμο, εξάλλου, τους έχουν υποδείξει και οι υπερατλαντικοί στρατηγικοί τους σύμμαχοι που όταν αναφέρονται στην «τρομοκρατία» στην Ελλάδα «φωτογραφίζουν» τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του ελληνικού λαού.

Ολοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι στο στόχαστρο βρίσκονται τα δικά μας δικαιώματα και οι καταχτημένες ελευθερίες. Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και καθεστωτικά ΜΜΕ επιδιώκουν να κρατούν τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους, προσπαθώντας να τους καταργήσουν αν είναι δυνατό το δικαίωμα να παλεύουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, να διεκδικούν την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους. Πολύ περισσότερο να συνειδητοποιούν πολιτικά την αναγκαιότητα κατάργησης της πλουτοκρατίας. Απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία η μαζική και οργανωμένη κοινωνικοπολιτική πάλη αποτελεί μονόδρομο για το λαϊκό κίνημα.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ