Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Βόλτα... στο «Αλεξάνδρειο»

Θεωρήθηκε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. Αυτά στη θεωρία, γιατί στην πράξη μάλλον για μια προπόνηση θα ήταν καλύτερο να μιλήσουμε. Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, μετέτρεψε σε περίπατο το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη και το «Αλεξάνδρειο» επικρατώντας του δεύτερου στη βαθμολογία Αρη με 96-60. Οι «πράσινοι», με όπλο την περιφέρεια - όπου δέσποσε η εμφάνιση του αλάνθαστου και στατιστικά (100% ευστοχία σε ό,τι επιχείρησε) Πετσίροβιτς, που πέτυχε 20 πόντους έχοντας βοήθεια και από τους Σισκάουσκας, Ντλεκ - ήταν ασταμάτητοι. Εξίσου καλή και η άμυνα, με τον Διαμαντίδη να εξουδετερώνει το ατού των «κιτρίνων», τον Τέρενς Καστλ. Την ήττα του Αρη εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, που με το μυαλό στον επερχόμενο αγώνα για την Ευρωλίγκα στη Μόσχα κόντρα στην Ντιναμό, επικράτησε άνετα της ΑΕ Λάρισας με 91-60 ξεσπώντας και για τις άσχημες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.

Στο ΟΑΚΑ ο Πανελλήνιος ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για την ΑΕΚ, αφού οι «ολυμπιονίκες» επικράτησαν των «κιτρινόμαυρων» με 92-85 έχοντας σαν κορυφαίο των Πελεκάνο (24π). Στην ΑΕΚ, που «βούλιαξε» ακόμα περισσότερο, έχουν αρχίσει να ψάχνονται, και τα σενάρια περί αλλαγών σε όλους τους τομείς της ομάδας συνεχώς αυξάνονται.

Η Ολυμπιάδα είναι πλέον το νέο «αφεντικό» στην Πάτρα. Οι νεοφώτιστοι «πορτοκαλί» διέλυσαν με 90-63 τον συντοπίτη Απόλλωνα πραγματοποιώντας άλμα παραμονής! Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Πανιώνιος στο Ελληνικό, που νίκησε με 89-59, τον Μακεδονικό. Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις αλλά και τις νίκες για τον ΠΑΟΚ, που πέρασε αλώβητος από το Αιγάλεω επικρατώντας της τοπικής ομάδας 71-65. Νίκη εξάδας για την Ολύμπια Λάρισας, που με κορυφαίο σε ακόμη ένα ματς τον Ματ Ουόλς ξεπέρασε (80-74) στον κάμπο και το εμπόδιο του Αμαρουσίου.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 27, Αρης 25, Ολυμπιακός 25, Πανιώνιος 25, ΠΑΟΚ 23, Ολύμπια Λάρισας 21, Μαρούσι 20, Ολυμπιάδα Πατρών 20, Πανελλήνιος 20, Αιγάλεω 19, ΑΕΚ 19, ΑΕΛ 17, Μακεδονικός 17, Απόλλων Πατρών 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ