Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας

Πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα τον περασμένο Φλεβάρη τσάκισε το μέτρο της της πολιτικής επιστράτευσης
Ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα τον περασμένο Φλεβάρη τσάκισε το μέτρο της της πολιτικής επιστράτευσης
«Με όπλο την ενότητα των ναυτεργατών και την αλληλεγγύη των εργαζομένων να δώσουμε τη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στο δεύτερο 15ήμερο του Φλεβάρη». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει προς όλους τους ναυτεργάτες η αγωνιστική παράταξη της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΝΣΚ) με ανακοίνωση που εξέδωσε και ήδη κυκλοφορεί στα καράβια, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα: «Οργανωθείτε, πρωτοστατήστε με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων του ναυτεργατικού κινήματος, για την ανάπτυξη των αγώνων και απεργιακών κινητοποιήσεων, να αναχαιτίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε το δρόμο για φιλολαϊκή πολιτική».

Στα πλαίσια των προετοιμασιών για την απεργία, η ΝΣΚ καλεί τα μέλη της και όσους συσπειρώνονται γύρω της σε σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Θέμα της σύσκεψης θα είναι επίσης και το εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που θα γίνει στις 2 και 3 Φλεβάρη.

Η ΝΣΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στις ραγδαίες και επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος των ναυτεργατών, οι οποίες σηματοδοτούνται από τη δριμύτητα με την οποία επιβάλλεται σε βάρος του κλάδου η αντιλαϊκή, εφοπλιστόδουλη πολιτική που συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με συνέπειες το μαζικό διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα από τα καράβια, την υπονόμευση του ΝΑΤ, τη μετατροπή των πλοίων σε σύγχρονες γαλέρες, με ταυτόχρονη προσπάθεια επιβολής καθεστώτος βίας και τρομοκρατίας. Προσπάθεια που είχε αποκορύφωμα την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε μετά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή της ΝΔ. Η ΝΣΚ υπογραμμίζει ότι «οι ναυτεργάτες με την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ανέτρεψαν στην πράξη την πολιτική επιστράτευση. Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να το επαναλάβουν και τώρα».

Οσον αφορά στην πλειοψηφία της ΠΝΟ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των εφοπλιστών δε θα μπορούσαν να προωθήσουν αυτήν την πολιτική, αν δεν είχαν ουσιαστική στήριξη από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ στη ΓΣΕΕ, το ΕΚΠ, την ΠΝΟ». Ξεκαθαρίζει ότι το πλαίσιο των αιτημάτων που καθόρισαν στην ΠΝΟ «δεν απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών», «δε διευκολύνει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων και την έκφραση της πιο πλατιάς αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ