Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΧΙ στα αντεργατικά σχέδια

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Σωματείων 

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Με επικεφαλής Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Συντονιστικές Επιτροπές, διοργανώνονται καθημερινά κατά τόπους αγωνιστικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Σε αυτές τις εκδηλώσεις πρωτοστατεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με επικεφαλής τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πήρε χθες το Ηράκλειο Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, την οποία διοργάνωσε το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών του Νομού Ηρακλείου. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Β. Κορνάρου.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζόμενοι του Ηρακλείου από τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων. Από το Συντονιστικό μίλησε η Δέσποινα Αυγουλά, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι της πόλης για ακόμα μία φορά βροντοφώναξαν την απαίτησή τους, να αποσυρθούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και να εφαρμοστεί 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με αύξηση των αποδοχών και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Ακόμα, πλήρη απασχόληση, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαγόρευση απολύσεων και κατάργηση υπερωριών και υπερεργασίας.

Στη συγκέντρωση, καταγγέλθηκαν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» της ντροπής, που νομιμοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, απαίτησαν να σταματήσει εδώ και τώρα ο στημένος «διάλογος» με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ