Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Οχι στο ξεπούλημα του άλσους»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για τα Πεύκα»

Την πάγια αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας γης και οικοπεδοποίησης των δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τα Πεύκα», με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει σε ιδιώτες δημοτική έκταση περίπου 500 τ.μ. στο δάσος Δελασάλ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη το 2003 με τις ψήφους των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συνεργασία για τα Πεύκα». Με αυτή την απόφαση, η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και την Πολεοδομία, δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 14 ιδιοκτήτες οικοπέδων, να εξασφαλίσουν τα αναγκαία τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται για να μπορέσουν να οικοδομήσουν τα οικόπεδά τους.

Ενόψει της εφαρμογής της, οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν και απαιτούν ανάκληση της σχετικής απόφασης, καθώς επίσης απαιτούν να χαρακτηριστεί το δάσος Δελασάλ περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τόπος ιστορικής μνήμης. Ο νυν δήμαρχος Σ. Συμεωνίδης προσπαθεί να μειώσει τη σημασία του θέματος. Ετσι περιορίζεται να μιλά για «νομιμότητα» της απόφασης και υπόσχεται να μην κοπούν τα δύο δέντρα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη έκταση.

Σε μια προσπάθεια όψιμης αντιπολίτευσης η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μπει μπροστά και να χειραγωγήσει τον αγώνα των κατοίκων, προκειμένου να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες που έχει και η δημοτική της παράταξη, η οποία υπερψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως και πολλές άλλες αποφάσεις για την παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες.

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τα Πεύκα» δηλώνει ότι στηρίζει το αίτημα των κατοίκων για την προστασία της δημοτικής γης, όπως και του δάσους του Δελασάλ και ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην οικοπεδοποίηση κάθε δασικής ή αναδασωτέας περιοχής, ενάντια στη δασοκτόνα πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση. Αλλωστε, αυτό έπραξε και με την ψήφο της στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η δολοφονία της Πάρνηθας και η ...νομιμοποίηση(2009-09-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την προστασία του Περιαστικού Δάσους(2008-06-03 00:00:00.0)
Δράσεις για την προστασία του περιαστικού δάσους(2008-05-20 00:00:00.0)
Εμπρηστές οι δασοκτόνες πολιτικές(2007-07-21 00:00:00.0)
Κινδυνεύει από ιδιώτες το δάσος Μορέλα(2006-08-15 00:00:00.0)
Ούτε τετραγωνικό για οικόπεδα!(1998-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ