Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Ψάχνουν αφορμές για να «γλιτώνουν» αποζημιώσεις

Ο ασφαλισμένος στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει τις φορολογικές δηλώσεις στην ασφαλιστική του εταιρία, προκειμένου να του καταβληθεί αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ασφαλισμένος τραυματίστηκε την ώρα εργασίας και ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία να αποζημιωθεί κανονικά για την απώλεια εισοδήματος από την εργασία του. Η ασφαλιστική εταιρεία του κατέβαλε την αποζημίωση για το χρονικό διάστημα 26/11/2004 μέχρι 15/3/2006, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να προσκομίσει δηλώσεις φόρου εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά σημειώματα των ετών 2004 και 2005.

Ο ασφαλισμένος αρνήθηκε να προσκομίσει τις φορολογικές δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά και η ασφαλιστική εταιρεία σταμάτησε να του καταβάλλει από τις 17/4/2006 τη μηνιαία παροχή που όφειλε λόγω ανικανότητας για εργασία. Με αυτό τον τρόπο η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία επιχείρησε να καταργήσει την αποζημίωση στον δικαιούχο.

Η Αρχή Προστασίας με την υπ' αριθμό 60/2006 απόφασή της δικαίωσε τον ασφαλισμένο, ενώ επισημαίνει ότι «η ασφαλιστική παροχή είναι ανάλογη των ασφαλιστικών εισφορών και όχι ανάλογη των τεκμαιρόμενων αναγκών, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις κοινωνικής ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ