Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τηλεπικοινωνιακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ, ξαφνικά, πόσους υπερασπιστές απέκτησε ο ...«δημόσιος έλεγχος» και το «κρατικό μάνατζμεντ» του ΟΤΕ, με αφορμή τη διαβόητη τροπολογία του Γ. Αλογοσκούφη. Αν δεν τους ξέραμε, ίσως και να τους πιστεύαμε.

Ο πρώτος «υπερασπιστής» προέρχεται από το εσωτερικό της κυβέρνησης και είναι, βέβαια, ο Γιώργος Σουφλιάς. Οχι πως εκφράζει καμιά σοβαρή διαφωνία, απλά, θα ήθελε κάποιες φραστικές τροποποιήσεις στην τροπολογία. Ετσι, για τα προσχήματα. Μια φορά, το ...«κομμάτι» του το κάνει.

Δεύτερος υπερασπιστής του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ ο Γιώργος Παπανδρέου, που μιλάει για «εθνικό έγκλημα» και άλλα σχετικά. Αυτός έβαλε και συγκεκριμένο πλαφόν, που λέει ότι όποιος ιδιωτικοποιήσει πάνω από το 66% του Οργανισμού τον εκποιεί...

Το παράδοξο, όμως, είναι το εξής: Ολοι οι προαναφερθέντες, αλλά και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι ψήφισαν, όταν τάχθηκαν ασυζητητί υπέρ της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

Κι αυτό που ψήφισαν είναι το να μην υπάρχουν «περιορισμοί» στη λειτουργία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με κανέναν τρόπο, και ως περιορισμούς η ΕΕ εννοεί οτιδήποτε αντιβαίνει την κερδοσκοπία, ακόμα κι αν αφορά εθνικά συμφέροντα, ακόμη κι αν αφορά ...οτιδήποτε.

Αλλωστε, τη στάση και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη διαπιστώσαμε στον ΟΤΕ, τότε που «πέρασαν» οι «εθελούσιες έξοδοι» και οι αλλαγές του Ασφαλιστικού των εργαζομένων στον Οργανισμό, με συνέπεια οι νέοι εργαζόμενοι να βρεθούν με πετσοκομμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Η ΝΔ θριαμβολογούσε, το ΠΑΣΟΚ «σκεπτόταν» και η ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ έβαζαν πλάτες.

Ας πάψουν, λοιπόν, να επιχειρούν να μας κοροϊδεύουν με τα διάφορα δικομματικά τεχνάσματα και κόλπα. Αλλωστε, την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ την ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, τη συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία και δεν ξέρουμε ποιος, τελικά, θα την τελειώσει. Είναι, βλέπετε, ιδιαίτερα κερδοφόρος ο Οργανισμός και όλα όσα ελέγχει, και το ξεπούλημα θα πάρει χρόνια.


Γρηγοριάδης Κώστας

Και μη νομίζουν πως η συζήτηση του θέματος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τους απαλλάξει από τη λαϊκή καταδίκη...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ