Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
«Οχι» Λαχούντ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Δεν προτίθεται να υπογράψει το σχέδιο σύστασης διεθνούς δικαστηρίου για τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Χαρίρι, κατέστησε, χθες, σαφές σε συνέντευξή του στο BBC ο Λιβανέζος Πρόεδρος. Ο Εμίλ Λαχούντ υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ της τιμωρίας των ενόχων της δολοφονίας που συγκλόνισε τη χώρα, το Φλεβάρη του 2005, αλλά επέμεινε ότι η έγκριση του σχεδίου που εκπονήθηκε στον ΟΗΕ, από την κυβέρνηση Σινιόρα, «δεν είναι νόμιμη».

Ο Λαχούντ επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει διατυπώσει και η λεγόμενη «φιλοσυριακή» αντιπολίτευση, αποτελούμενη από τις σιιτικές «Χεζμπολάχ» και «Αμάλ», αλλά και από τον, όψιμο, χριστιανό μαρωνίτη συνεργάτη τους, στρατηγό Μισέλ Αούν. Τόνισε ότι μετά την αποχώρηση των σιιτών υπουργών δεν υπάρχει εκπροσώπηση όλων των δογμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο, άρα δε νομιμοποιείται η έγκριση.

Η ατμόσφαιρα στο Λίβανο παραμένει εκρηκτική μετά τη δολοφονία την περασμένη βδομάδα του υπουργού Βιομηχανίας, και στελέχους του κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, Πιερ Τζεμαγέλ. Χθες, πραγματοποιήθηκε μικρή συγκέντρωση στον τόπο της δολοφονίας, ενώ την προηγούμενη νύχτα χρειάστηκε να αναπτυχθούν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στο κέντρο της Βηρυτού, προκειμένου να τερματιστούν τα μικροεπεισόδια που είχαν ξεσπάσει μεταξύ οπαδών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ