Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Καβάλας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη σωματείων και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί νέα χαριστική ρύθμιση των εργοδοτικών χρεών σε βάρος του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του. Οι συνδικαλιστές επέδωσαν ψήφισμα στη Διεύθυνση του ΙΚΑ, με το οποίο απαιτούν από το ΔΣ να ζητήσει την απόσυρση του «μίνι ασφαλιστικού», να διεκδικήσει το σύνολο των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, να απορρίψει την ενοποίηση ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση δικαιωμάτων και την αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση του ΙΚΑ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια του Λαναρά στην Κομοτηνή. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία εδώ και μήνες καθυστερεί τις πληρωμές τους, δεν έχει καταβάλει τα αναδρομικά των αυξήσεων για το 2006 και ακόμη δεν έχει καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ: Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα με θέμα την Κλαδική Σύμβαση και το Συνέδριο της ΟΤΟΕ (24-26 Νοέμβρη). Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες προχωρούν στις 17 Νοέμβρη σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ επιχειρεί τη συνέχιση του «διαλόγου» με τους τραπεζίτες στην κατεύθυνση χτυπήματος του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και για αυξήσεις μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΤΕ: Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ περνά στο τελικό στάδιο της επίθεσής της για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή του, η πλειοψηφία της ΟΜΕ -ΟΤΕ αναλώθηκε σε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, κλείνοντας χτες το πρωί τις πύλες του Μεγάρου στο Μαρούσι. Κίνηση που δεν εντάσσεται σε κανέναν προγραμματισμό οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων των εργαζομένων και δε βάζει κανένα ουσιαστικό εμπόδιο στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων. Εξυπηρετεί όμως τη συγκάλυψη των ευθυνών της πλειοψηφίας, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Από την άλλη, η διοίκηση του ΟΤΕ σε μια επίδειξη «πυγμής» και αυταρχισμού έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «φασιστική» την ενέργεια της πλειοψηφίας.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: Περικύκλωση του υπουργείου Υγείας αύριο Τετάρτη προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας, αντιδρώντας στα σενάρια πώλησης του νοσοκομείου σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

ΕΚΑΒ: Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στην οδό Μεσογείων έκαναν χτες οι εργαζόμενοι των κεντρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Αύριο θα συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων για περαιτέρω αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να σταματήσει η παράνομη δράση των ιδιωτικών ασθενοφόρων, προσλήψεις προσωπικού και τη βελτίωση των αποδοχών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ