Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αδιόρθωτοι

Φαίνεται ότι η κατοχή μαθητικής τσάντας αποτελεί, πλέον, αδίκημα για τα όργανα της τάξης. Ετσι όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, έχουν στην πλάτη τους σακίδιο και κάνουν το λάθος να ξεμοναχιαστούν, θεωρούνται ως εν δυνάμει ταραξίες και οδηγούνται «γραμμή» στην Ασφάλεια για τα... περαιτέρω.

Χτες το μεσημέρι, μετά την αποχώρηση του μπλοκ του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας από το υπουργείο Παιδείας, τρεις μαθητές του 1ου Πειραματικού Λυκείου Πλάκας καθυστέρησαν να φύγουν από το χώρο της συγκέντρωσης. Για κακή τους τύχη κρατούσαν τα σακίδιά τους. Οταν ξεκίνησαν, αστυνομικοί των ΜΑΤ τους σταμάτησαν και με το πρόσχημα ότι είχαν έντυπο υλικό στα σακίδιά τους - αυθαίρετα - τους κράτησαν. Το μόνο υλικό που είχαν οι μαθητές ήταν προκηρύξεις οι οποίες είχαν μοιραστεί στο χώρο του συλλαλητηρίου. Οι τρεις μαθητές, με λεωφορείο διμοιρίας των ΜΑΤ οδηγήθηκαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν μαθητές, γονείς και καθηγητές του Λυκείου σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας. Τελικά οι τρεις μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οπως, επίσης, ανακοίνωσε χτες η Αστυνομία 8 άτομα προσήχθησαν για εξακρίβωση της δικαστικής και αστυνομικής τους ταυτότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ