Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Κλείνουν Παιδικοί Σταθμοί

Σε έκτακτη, ανοιχτή συνεδρίαση προχωρά σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Προβλήματα που πηγάζουν από την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τους Σταθμούς με προσωπικό, γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία τους και οδηγεί το δήμο και τους δημότες σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Κλαζομενών και Βρυούλων) συνεδριάζει το ΔΣ, με σκοπό να ενημερωθούν οι δημότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και από κοινού με τη δημοτική αρχή να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη δήμου - γονέων, όπου αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις, απαιτώντας από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο να δώσει και τη λύση.

Οπως σημειώνει η δημοτική αρχή, η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί στη συστηματική κατάργηση των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Η δημοτική πλειοψηφία συνεχίζει ότι η κυβέρνηση, ακολουθώντας τακτική σαλαμοποίησης, μεθοδεύσει και επιδιώκει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρακρατώντας πόρους για λογαριασμό της, προκειμένου να πετύχει τους αριθμητικούς στόχους της ΟΝΕ, εξυπηρετώντας το Χρηματιστήριο και τις πολυεθνικές.

Υπογραμμίζει ότι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η αδυναμία λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών - Κρατικών και Δημοτικών. Συμπληρώνει ότι ο Δήμος Καισαριανής, όπου υπάρχουν τέσσερις Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί με 285 παιδιά, δεν έχει τη δυνατότητα να τους λειτουργήσει, αφού η κυβέρνηση αφαιρεί κάθε χρόνο και μέρος του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού "εκβιάζοντας το δήμο μας να βρει λύσεις (προσλαμβάνοντας προσωπικό), φορολογώντας με πρόσθετους φόρους τους δημότες μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ