Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Ευχές για καλύτερο μέλλον

Εκπρόσωποι των τουρκικών συνδικάτων μετέφεραν τις ευχαριστίες του τουρκικού λαού για τη συμπαράσταση της Ελλάδας

Στην αναβολή των δυο συναυλιών συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, που ήταν να πραγματοποιηθούν χθες στην Αθήνα και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με τα τουρκικά συνδικάτα, προχώρησε η ΓΣΕΕ,ύστερα από το πλήγμα που δόθηκε στην Αθήνα από το σεισμό. Τη συναυλία θα έδιναν οι Μ. Θεοδωράκης, Ζ. Λιβανελί και Μ. Φαραντούρη.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,μαζί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Συνομοσπονδιών της Τουρκίας, ανακοινώθηκε ότι θα επιδιωχτεί η κατασκευή κατοικιών στη Νικομήδεια για τους άστεγους, αλλά και θεραπευτηρίων. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΙΚΑ, για αποστολή δύο κινητών ιατρείων με δυνατότητα λειτουργίας δυο ετών, καθώς και της κινητής μονάδας αιμοληψίας του ΙΚΑ. Δίνεται επίσης η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών και των δασκάλων τους στις παιδικές κατασκηνώσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Από την πλευρά της ΝΤΙΣΚ, ο πρόεδρός της, σημείωσε ότι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό είναι 15.000 και προβλέπεται να φτάσουν τους 55.000.Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει πάρει την πρώτη θέση, στις χώρες που βοήθησαν την Τουρκία και ότι δεν έχει σημασία το μέγεθος της βοήθειας, όσο το ότι εκφράζεται η συμπαράσταση του ελληνικού λαού, που αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια άλλη προσέγγιση στις σχέσεις των δυο χωρών. Ο πρόεδρος της ΧΑΚ - ΙΣ, σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός ζει μέρες μεγάλης οδύνης και ότι δε θα ξεχάσει ποτέ την αλληλεγγύη και τα αισθήματα φιλίας που εκφράστηκαν από τη χώρα μας.

Ο οικονομικός γραμματέας της ΤΟΥΡΚ - ΙΣ, ευχαρίστησε με τη σειρά του για τη συμπαράσταση που εκφράστηκε στο λαό του.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΣΚ, σημείωσε ότι το θλιβερό γεγονός ήταν η αφορμή για να εκφραστούν αισθήματα φιλίας και αγάπης ανάμεσα στον τουρκικό και ελληνικό λαό και ότι "ελπίδα μας είναι αυτά τα ανθρώπινα συναισθήματα να οδηγήσουν σε μια καλύτερη συνεργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ