Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα όρια της δικομματικής εξαπάτησης

"Από τη σύγκριση (σ. σ. των κυβερνητικών εξαγγελιών και το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής) είναι σαφές ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται στον ίδιο άξονα και προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορεί να διαφέρουν σε ποσοστά μειώσεων ή και σε απόλυτους αριθμούς όταν πρόκειται για αφορολόγητα ποσά, ή ακόμα και να παίζουν με τις λέξεις αναφορικά με το βαθμό αποκρατικοποίησης της μίας ή της άλλης τράπεζας, αλλά επί της ουσίας συμφωνούν".

Η... ανακάλυψη ανήκει στο χτεσινό "Βήμα", από όπου και το παραπάνω απόσπασμα. Και κάνουμε τη σημείωση, πρώτον, γιατί έχει σημασία η ομολογία αυτή, όταν γίνεται από μια κάθε άλλο παρά αριστερή εφημερίδα και, δεύτερον, επειδή εμπεριέχει την ανησυχία της ολιγαρχίας, για το "κενό" που δημιουργείται από τη ραγδαία φθορά του δικομματισμού και την αδυναμία να εκφράσει τις λαϊκές μάζες. Αυτός είναι ο λόγος που στήνονται οι "κοκορομαχίες" μεταξύ των δύο μονομάχων και η πλειοδοσία των προεκλογικών εξαγγελιών για τα ψίχουλα των "παροχών". Για να συνεχίσει να πέφτει στάχτη στα μάτια του κόσμου, να καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες και ψεύτικες προσδοκίες.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν την πείρα να διακρίνουν ότι πίσω από τις "καλογυαλισμένες" υποσχέσεις υπάρχει το αποκρουστικό πρόσωπο της φτώχειας, της ανεργίας και της δυστυχίας. Γι' αυτό θα φροντίσουν να στραπατσαριστεί η αντιλαϊκή πολιτική και οι στυλοβάτες της, τα κόμματα του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ