Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικές αποφάσεις από τη ΦΕΑΠΘ

Αγωνιστικά ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό έτος η Φοιτητική Ενωση Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ), διεκδικώντας κονδύλια για τη λειτουργία την Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, την ανέγερση νέων εστιών και την αναβάθμιση των υπαρχόντων, όπως επίσης και κονδύλια για την άμεση πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή της η ΦΕΑΠΘ αντιδρά έντονα στο προδιαγεγραμμένο από το υπουργείο Παιδείας ξεπούλημα της Πανεπιστημιακής Λέσχης, ζητά να μη γίνει καμία περικοπή στα κονδύλια και να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να λειτουργήσει κανονικά και να καλυφθούν οι ανάγκες της σε προσωπικό.

Επισημαίνει επίσης την υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων που επέρχεται με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, την ίδρυση των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) και των νέων τμημάτων, αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και τα επιστημονικά αντικείμενα δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Σε σημερινή συνάντηση της ΦΕΑΠΘ με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι φοιτητές θα προτείνουν να αναστείλει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αύριο Παρασκευή, τις λειτουργίες του Πανεπιστημίου που δεν άπτονται των εξετάσεων, όπως επίσης και να μην παραβρεθούν οι Πρυτανικές Αρχές στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η ΦΕΑΠΘ, διεκδικώντας την αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και καλεί όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 6μμ στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ