Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψίχουλα και τσιμέντο για τους κατοίκους

Τη στάση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής, με αφορμή τη διάλυση της συνεδρίασης του Συμβουλίου, για να μη συζητηθεί το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ: "Οι προθέσεις των παρατάξεων, τόσο της πλειοψηφίας που πρόσκειται στη ΝΔ, της μειοψηφίας του κ. Μουστακάτου που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και του "ανεξάρτητου" κ. Τσάμη, φάνηκαν όταν στο 2ο θέμα, που ήταν η συζήτηση για το Σχοινιά, ανέχτηκαν ουσιαστικά τη διάλυση της συνεδρίασης και τη φίμωση, του εκπροσώπου της ΝΑΣ Νίκου Στεφανίδη, στον οποίο το προεδρείο απαγόρευσε να εκφράσει τις απόψεις της παράταξης, σε σχέση με την καταστροφή τόσο του βιότοπου του Σχοινιά, όσο της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναφερόμενη στην υπόθεση του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά η ανακοίνωση τονίζει ότι η ανακήρυξη του βιότοπου σε προστατευόμενη περιοχή και ως Εθνικού Πάρκου γνωρίζουν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει με την ταυτόχρονη κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων βαρέος τύπου, όπως είναι οι εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών.

"Φοβούνται και τρέμουν τους κατοίκους της περιοχής που τους πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", όπως και με την περίπτωση του αεροδρομίου των Σπάτων. Πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι η "ανάπτυξη" που υπόσχονται, είναι ανάπτυξη για τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο και είναι ψίχουλα και τσιμέντο για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ