Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Σειρήνα, η Μοντ και ο ρεπόρτερ

"Η Σειρήνα του καμπαρέ" το αριστουργηματικό ερωτικό γουέστερν αμερικανικής παραγωγής του 1952, σε σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ και με την αλησμόνητη "Σειρήνα" του κινηματογράφου, τη Μάρλεν Ντίντριχ, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 23.35 από την ΕΤ-1. Ο Βερν Χάσκελ κυνηγά έναν άνθρωπο που βίασε και σκότωσε τη μνηστή του. Κάποια στιγμή μαθαίνει ότι ο δράστης κρύβεται σ' ένα ράντσο - κρησφύγετο ληστών και χαρτοκλεφτών. Εκεί, θα τον οδηγήσει ένας φίλος και θα μείνει άφωνος όταν διαπιστώνει ότι το ράντσο το διευθύνει μια μεγαλόπρεπη γυναίκα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα γουέστερν, στο οποίο ο Λανγκ αναπτύσσει το αγαπημένο του θέμα: την εκδίκηση, το πάθος που τυφλώνει, την παράξενη σχέση του καλού και του κακού, και το πεπρωμένο που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποφύγει. Πλάι στη Μάρλεν Ντίντιριχ ο Αρθουρ Κένεντι.

Από το STAR στις 00.10 "Το βλέμμα του ρεπόρτερ" του Χάουαρντ Φράκλιν. Θα μεταφερθούμε στη Νέα Υόρκη του 1942 και θα δούμε ένα φωτορεπόρτερ που κατά περίεργο τρόπο βρίσκεται πάντα πριν την αστυνομία στα συμβάντα της νύχτας. Μια νύχτα θα βοηθήσει μια ιδιοκτήτρια ενός νάιτ κλαμπ να αντιμετωπίσει μια συμμορία μαφιόζων. Ο σκηνοθέτης κάνει μια πρωτότυπη σεναριακά ταινία που μιλά για την ηθική των μίντια, την ανηθικότητα της πραγματικότητας και την εκμετάλλευσή της από την... ηθική. Με τον Τζο Πέσι.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Μια νύχτα με τη Μοντ" του Ερικ Ρομέρ.

Ενας νεαρός μηχανικός με συντηρητικές καθολικές απόψεις, εργάζεται στη γαλλική επαρχία. Την παραμονή των Χριστουγέννων ένας φίλος του τον καλεί στο σπίτι της Μοντ, μιας χωρισμένης προοδευτικής γυναίκας, η οποία τον κοροϊδεύει για τις καθολικές του απόψεις. Ολη η νύχτα θα περάσει με συζητήσεις γύρω από τη φιλοσοφία του Πασκάλ, τη θεωρία των πιθανοτήτων, τη θρησκεία, τον αθεϊσμό, αλλά και τις σχέσεις των δυο φύλων. Θα κοιμηθούν μαζί, αλλά θα ανταλλάξουν μονάχα ένα φιλί. Παίζουν οι Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Φρανσουάζ Φαμπιάν και Αντουάν Βιτέζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ