Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
επικίνδυνος για τον τόπο

Το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό ότι, με τα μέτρα που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός και με τη συνεργασία του με τις ΗΠΑ για την "τρομοκρατία", είναι προ των πυλών πιο ισχυρή η καταστολή και το κλίμα ψύχωσης στην ελληνική κοινωνία

Κλιμακώνει επικίνδυνα η κυβέρνηση την εκστρατεία κατά των οικονομικών μεταναστών, ενώ επικεφαλής της μπαίνει ο ίδιος ο Κ. Σημίτης, ο οποίος αναλαμβάνει, ταυτόχρονα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλλιέργεια και διάδοση του ρατσισμού και του ξενοφοβικού κλίματος. Την ίδια στιγμή και στο όνομα της διασφάλισης, και πάλι, της "ασφάλειας των πολιτών", προχωρά στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του λαού (!) και τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Πρόσκληση, στην οποία έσπευσε να ανταποκριθεί η ΝΔ.

Ως ρατσιστική και, άρα, εξαιρετικά επικίνδυνη, χαρακτήρισε την πρωθυπουργική τοποθέτηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. "Είναι φανερή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πολιτική σκοπιμότητα που καθορίζει την κυβερνητική τακτική. Στην ίδια σκοπιμότητα, εντάσσεται και η καπηλεία της επιτυχημένης προσπάθειας της ΕΛ.ΑΣ., που όλοι οι κυβερνητικοί έσπευσαν να οικειοποιηθούν, ενώ παρουσιάζονταν εξίσου ανεύθυνοι, όταν η Αστυνομία αποτύγχανε!

Το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό ότι, με τα μέτρα που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός και με τη συνεργασία του με τις ΗΠΑ για την "τρομοκρατία", είναι προ των πυλών πιο ισχυρή η καταστολή και το κλίμα ψύχωσης στην ελληνική κοινωνία.

Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο με τους αλλοδαπούς για τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, που είναι κοινά".


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ