Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ακυρη σύμβαση δημοσίου - "Intrasoft"

Επαναλαμβάνεται η διαδικασία του διαγωνισμού που αφορά τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και λήψης έκτακτων μέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ετσι, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο σπάει ένα μονοπώλιο που είχε παγιωθεί άτυπα εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα η ανάθεση των έργων της μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης του δημοσίου να δίνεται στην "Intrasoft", εταιρία συμφερόντων του Σ. Κόκκαλη.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ ανέστειλε το διαγωνισμό μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρίας "Intrasoft ΑΕ" του Π. Κόκκαλη. Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου επισημαίνεται ότι πιθανολογείται σοβαρότατη παράβαση "κανόνος δικαίου" και εισηγείται την επανάληψη του διαγωνισμού, "από το σημείο που εμφιλοφώρησε πλημμέλεια". Δηλαδή, από το στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, προκειμένου η διοίκηση να αιτιολογήσει νόμιμα και επαρκώς την αναγόμενη στα ζητήματα αυτά κρίση της. Στο ΣτΕ προσέφυγε η εταιρία "Brain Ware", ανταγωνίστρια της "Intrasoft ΑΕ", η οποία προηγουμένως είχε κάνει ενστάσεις κατά του διαγωνισμού και είχαν απορριφθεί από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ