Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανησυχία των εργαζομένων για την τύχη της

Στα κεντρικά γραφεία, στο Ελληνικό, περιόδευσαν χτες η Λιάνα Κανέλλη και ο Παναγιώτης Σοφός

Την έντονη ανησυχία τους για την τύχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αλλά και το δικό τους εργασιακό μέλλον, εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, στη συζήτηση που είχαν με τη Λιάνα Κανέλλη και τον Παν. Σοφό,κατά την περιοδεία τους στα κεντρικά γραφεία, στο Ελληνικό.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι έχουν άγνοια για τις επικείμενες δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο τους, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία (ΟΣΥΠΑ), ενώ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα που έχει αυτή η τακτική απευθείας επικοινωνία των στελεχών του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον διοικητή της ΥΠΑ Δ. Γεωργαράκη,η Λιάνα Κανέλλη και ο Παν. Σοφός έθεσαν καίρια ερωτήματα για το αν μπορεί η ΥΠΑ να έχει άλλο χαρακτήρα πλην του κρατικού, αν πρόκειται να ακολουθηθεί και στην Υπηρεσία το μοντέλο του ΕΟΤ με τον κατακερματισμό, ποιος θα είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της ΥΠΑ στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο Σπάτων, τι θα γίνει με το προσωπικό και με ποιες εργασιακές σχέσεις θα κληθεί να δουλέψει στο νέο καθεστώς κλπ. Ο Δ. Γεωργαράκης επιχείρησε μεν να είναι καθησυχαστικός, αλλά επί της ουσίας επιβεβαίωσε την επικείμενη διάλυση της ΥΠΑ και τον κατακερματισμό της σε ανώνυμες εταιρίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ίδιας της Υπηρεσίας, αλλά και των εργαζομένων.

Η Λ. Κανέλλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποικιοκρατική σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο Σπάτων, επισημαίνοντας ότι προβλέπει την καταβολή κρατικής αποζημίωσης στους Γερμανούς, σε περίπτωση δυσλειτουργιών του αεροδρομίου λόγω φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες κλπ.), αλλά και λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων! Επίσης, επισήμανε ότι στο πλαίσιο των "τεσσάρων ελευθεριών" θα μπορούν να προσληφθούν ξένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και προσωπικό άλλων κλάδων, κάτι που δεν απέκλεισε ο διοικητής της ΥΠΑ. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της διαμόρφωσης της έκτασης που θα μείνει "ελεύθερη" με τη μετεγκατάσταση στα Σπάτα. Ο Δ. Γεωργαράκης είπε ότι η εισήγηση της ΥΠΑ είναι να διαμορφωθεί σε "μητροπολιτικό πάρκο" και να διατηρηθούν μόνο δραστηριότητες της "γενικής αεροπλοϊας". Για το θέμα αυτό, η Λ. Κανέλλη εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα συμφέροντα προετοιμάζονται για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών.

Το μήνυμα που έστειλαν προς τους εργαζόμενους η Λ. Κανέλλη και οΠ. Σοφός είναι ότι μόνο ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους και, στο πλαίσιο αυτό, τους κάλεσαν να πάρουν μέρος στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ. και στην αυριανή συγκέντρωση, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ