Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ειδικός ... ξαναχτύπησε

Ο ειδικός της κοινωνικής ασφάλισης, ο Μ. Νεκτάριος, που η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μίλησε ξανά για την κοινωνική ασφάλιση γενικώς και να τι είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αιγαίο FM": "Να είστε σίγουροι ότι οι λύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα δώσουν οριστική και μακροχρόνια λύση σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα... Θα δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύστημα. Το ΙΚΑ είναι αυτό που μακροχρόνια θα πάρει επάνω του όλη αυτή τη διαδικασία...".

Είδατε, λοιπόν, που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν αυτοί που τοποθέτησαν τον κ. Νεκτάριο στην "κεφαλή" του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού; Οι μεγάλες ανατροπές χρειάζονται μεγάλο θράσος, το οποίο διαθέτει, απ' ό,τι φαίνεται, ο εν λόγω κύριος, ο οποίος δε διστάζει να απαντήσει ως εξής στο ερώτημα, γιατί δίνει την εκμετάλλευση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ, αλλά και των αποθεματικών και γενικά όλη τη διαχείριση το Ιδρύματος στους αετονύχηδες της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας": "Ολα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με δημόσιους υπαλλήλους και τεχνικές υπηρεσίες που δουλεύουν με συστήματα του προηγούμενου αιώνα"!

Οσο για την ουσία της τοποθέτησής του, είναι σαφής: Ολοι ή σχεδόν όλοι στο ΙΚΑ, το οποίο φροντίζει προσωπικά να το αποτελειώσει, για να πάμε στη συνέχεια όλοι μαζί στο βοήθημα της "ενιαίας εθνικής σύνταξης" τύπου ΕΚΑΣ και από κει και πέρα οριστικά στην ζούγκλα της ιδιωτικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ