Περίπου μισός τόνος ακατάλληλα κρέατα - για την ακρίβεια 456 κιλά - βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σούπερ μάρκετ "Continent" στα Ν. Λιόσια, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε η Αστυκτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής την περασμένη Τρίτη. Οπως ανακοίνωσε η αρμόδια Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τα κρέατα αυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου του Τμήματος Αγορανομίας του Αιγάλεω και κατέχονταν στο χώρο συντήρησης και συσκευασίας νωπών κρεάτων. Επειδή παρουσίαζαν δυσάρεστη οσμή και αλλοίωση της χροιάς και σύστασης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν και κατά του υπευθύνου συντάχθηκαν έκθεση αστυκτηνιατρική και έκθεση κατάσχεσης, που στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Με ανακοίνωσή της, που εξέδωσε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η γενική διεύθυνση του "Continent" υποστηρίζει ότι η εταιρία είχε ήδη εντοπίσει τα κρέατα, η αλλοίωση των οποίων προερχόταν από βλάβη του ψυκτικού θαλάμου. Μάλιστα, αναφέρει ότι η επίσκεψη του αστυκτηνιάτρου πραγματοποιήθηκε συμπτωματικά "την ώρα της απογραφής και ζυγίσματος των κρεάτων, τα οποία βρίσκονταν σε ειδικούς σάκους απορριμμάτων". Σύμφωνα με την εταιρία, ο αστυκτηνίατρος ενημερώθηκε σχετικά και το θέμα έληξε εκεί.
Εκπρόσωποι της διεύθυνσης του "Continent" δηλώνουν ότι ο εντοπισμός και η απόσυρση από τα ίδια τα σούπερ μάρκετ ακατάλληλων ειδών διατροφής είναι θέμα ρουτίνας και αποδίδουν τη δημοσιοποίηση του θέματος σε σκοπιμότητα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εταιρία, ούτως ή άλλως, θα ενημέρωνε τις αρμόδιες αρχές για τα ακατάλληλα κρέατα, απλώς "δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής και ζυγίσματος".