Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
"Ο δικός μας μονόδρομος είναι ο αγώνας"

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων. Καλεί τους εμπόρους της Αθήνας να στηρίξουν την παράταξη με την ψήφο τους στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου στις 5 και 6 Ιούλη

Να ενισχύσουν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, που παλεύει ανυποχώρητα στο πλευρό των μικρών εμπόρων ενάντια στα μονοπώλια και στη συγκέντρωση των κερδών σε όλο και λιγότερα χέρια, καλεί τους εμπόρους η παράταξη μπροστά στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας που πραγματοποιούνται στις 5 και 6 Ιούλη.

Η Αγωνιστική Συνεργασία, στη διακήρυξή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πολιτική της, στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ που τη βαφτίζει "εθνικό στόχο", οδηγεί στον αφανισμό τους μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της ΕΕ. "Η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, τα πρόγραμμα σύγκλισης, τα πακέτα συνοχής κλπ. αποτελούν το ευρωπαϊκό όνειρο της κυβέρνησης και των συμμάχων της", τονίζει η παράταξη, "και είναι μονόδρομος γι' αυτούς που υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και για τα μονοπώλια που αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους". Συμπληρώνει, επίσης, ότι για την επίτευξη των στόχων τους όλοι αυτοί που επιδιώκουν την ένταξη στην ΟΝΕ και η κυβέρνηση που υλοποιεί τις πολιτικές που απορρέουν απ' αυτή χρησιμοποιούν τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνειδητά έχουν ταχθεί στην εξυπηρέτηση των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, για να συμμετάσχουν σε στημένους διαλόγους - απάτη, γνωρίζοντας από την αρχή ότι στην ουσία νομιμοποιούν ειλημμένες αποφάσεις. Αυτές οι ηγεσίες αποδέχονται και ενισχύουν την πολιτική της μακρόχρονης λιτότητας χωρίς τέλος, γνωρίζοντας ότι το βιοτικό επίπεδο των φυσικών πελατών των μαγαζιών συνεχώς συρρικνώνεται. Τέτοιους προσανατολισμούς, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία, έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας. Σ' αυτή την πορεία συμμετέχει, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα προβλήματα των μικρών εμπόρων, συνεχίζει να έχει αγαστή συνεργασία με το ΣΕΒ, το ΣΕΛΠΕ, το ΣΕΣΜΕ, με όλους αυτούς δηλαδή που καθημερινά βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά και από την άλλη αντιμετωπίζει εχθρικά κάθε συνεργασία και κοινή δράση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ, των εργαζομένων, των αγροτών και των συνταξιούχων που αγωνίζονται για οργανωθεί ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων δηλώνει ότι δε θα σταματήσει να αποκαλύπτει χωρίς δισταγμούς στους μικρούς και μεσαίους εμπόρους το ρόλο όλων αυτών που υποσκάπτουν το μέλλον τους. Τονίζει ότι η μοναδική ελπίδα για τους εμπόρους είναι να πάρει το λόγο η βάση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι χιλιάδες μικρέμποροι που καθημερινά αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Η Αγωνιστική Συνεργασία θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για έναν εμπορικό σύλλογο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μικρομεσαίων εμπόρων και που δεν θα είναι δεκανίκι των κυβερνήσεων και του πολυεθνικού κεφαλαίου, για να πρωταγωνιστήσει ο Σύλλογος στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης, μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ και με τους εργαζόμενους που θα αγωνίζονται για μια άλλη πολιτική που θα πολεμάει με συνέπεια την ασυδοσία των μονοπωλίων, θα στηρίζει τον εκσυγχρονισμό των ΕΒΕ, θα στηρίζει ένα δημόσια τομέα στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού, θα ενισχύει το εισόδημα των ΕΒΕ, των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων και θα αναπτύσσει τις κοινωνικές παροχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ