Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ουράνια... εξέγερση

Καλό μήνα ευχόμαστε και με μια καλή ταινία ας αρχίσει. Υπάρχει άραγε; Θα το δούμε αμέσως.

Από την ΕΤ-1 στις 24.00 "Βόιτσεκ" του Γιάνος Σαζ.

Ο αγαθός Βόιτσεκ εργάζεται ως κλειδούχος σ' ένα σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά η ταλαιπωρία του είναι απίστευτη. Η δουλιά είναι σκληρή και γίνεται αφόρητη από την καθορισμένη ζωή των τρένων. Των τρένων, που είναι πάντα στην ώρα τους. Τα τρένα σταματούν και τον προσπερνούν όπως και η ζωή. Η γυναίκα του τον απατά, εκείνος το ξέρει, αλλά συνεχίζει να την αγαπά απεγνωσμένα. Ο αγαθός άνδρας θα περάσει από όλα τα στάδια της ταπείνωσης μέχρι να εξεγερθεί μέχρι θανάτου. Ο Ούγγρος σκηνοθέτης μεταφέρει το αρχετυπικό δράμα του Γερμανού ρομαντικού Γκεόργκ Μπίχνερ (1836) σε ένα ασαφές παρόν, πλάθοντας μια εξπρεσιονιστική μελέτη των ορίων της καταπίεσης και της εξέγερσης. Με τον Λάγιος Κόβατς.

Από το STAR στις 21.15 "Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κεραυνός" του Τέρενς Γιανγκ. Οποιος αγαπά την περιπέτεια και τους άθλους του τρομερού 007, και φυσικά όταν τον υποδύεται ο εξαιρετικός Σον Κόνερι, μπορεί ίσως να ξεσκάσει, να γελάσει, να ψυχαγωγηθεί με τούτη την ταινία. Ο Τζέιμς Μποντ στην τέταρτη κινηματογραφική του περιπέτεια αναζητεί ένα εφοδιασμένο με πυρηνικούς πυραύλους αεροσκάφος του ΝΑΤΟ, που έκλεψε η οργάνωση ΦΑΣΜΑ. Εξωτικές βίλες, πανέμορφες γυναίκες - δηλητήριο, χήρες - τραβεστί, δολοπλοκίες και ό,τι βάλει ο νους σας θα παρουσιαστούν μπροστά μας, όχι για να μας εντυπωσιάσουν, αλλά για να μας διασκεδάσουν.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 04.00 "Ουράνια απειλή" του Στιβ Σεκέλι.

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που μεταφέρει αρκετά πειστικά στην οθόνη ένα μυθιστόρημα του Τζον Ουίνταμ. Φλεγόμενοι μετεωρίτες τυφλώνουν τους περισσότερους ανθρώπους στη Γη και τους καθιστούν εύκολη λεία ανθρωποφάγων εξωγήινων φυτών. Με τον Χάουαρντ Κιλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ