Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι συμβαίνει με την Εργασίας;

Συγκεκριμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας στο χώρο των διεργασιών στο τραπεζικό σύστημα, αναφέρονται σε χτεσινό δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας. Σύμφωνα με αυτό, η ΕΤΕ φέρεται να ήταν εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν αποφασισμένη να αποκτήσει μεγάλο πακέτο μετοχών της Τράπεζας Εργασίας, επιλογή που σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν υλοποιήθηκε μετά από κυβερνητική παρέμβαση. Η παραπάνω επιλογή φαίνεται να επανέρχεται στην επιφάνεια μετά τις διαστάσεις που πήρε η κόντρα ανάμεσα στην Εργασίας και στον όμιλο Λάτση, που "σώνει και καλά" θέλει την απόκτηση της πρώτης.

Από την ΕΤΕ ανακοινώθηκε χτες ότι "η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας παρακολουθεί τις εξελίξεις και λαμβάνει τις αποφάσεις της με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Τράπεζας. Τα περί πολιτικών παρεμβάσεων και εμποδίων στην υλοποίηση των σχεδίων της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΤΕ αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία του δημοσιεύματος και περιορίζεται ουσιαστικά, ως συνεπής κυβερνητικός υπάλληλος, να διαψεύσει απλά ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Θα ήταν μάλλον πολύ καλύτερη μια ουσιαστική απάντηση, εκτός κι αν η διοίκηση της ΕΤΕ συμφωνεί με την άλλη εκτίμηση του δημοσιεύματος, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο απόκτησης της Εργασίας δεν προχώρησε για να μη δυσαρεστηθεί ο... όμιλος Λάτση.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ