Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
"Αποφασιστική αντίσταση και μέτωπο λαϊκό"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταδίκη του Οτσαλάν σε θάνατο

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, να καταδικάσει σε θάνατο τον Αμπντ. Οτσαλάν, δε στρέφεται μόνο εναντίον ενός προσώπου. Στρέφεται πρώτα απ' όλα κατά του κουρδικού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίες ευθύνονται για την παράδοση του Οτσαλάν στα νύχια του τουρκικού κράτους.

Η υπόθεση Οτσαλάν αξιοποιείται για να περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, όπως αποδείχνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις με τα ζητήματα της δήθεν τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλείται να μην υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας". Πίσω από τα λεγόμενα αντιτρομοκρατικά μέτρα, που προετοιμάζονται, κρύβεται η επιδίωξη για μεγαλύτερη επίθεση κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των λαών. Χρειάζεται αποφασιστική αντίσταση και μέτωπο λαϊκό, για να αποκρουστεί η νέα επίθεση.

Η αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό συνεχίζεται κόντρα στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ